Hoe voorkom je onnodige risico’s als ondernemer?

Ondernemen betekent risico’s nemen, maar dat wil niet zeggen dat je niets moet doen om deze risico’s zo klein mogelijk te maken. Verstandig ondernemen gaat er juist om dat je een goede balans maakt tussen risico’s die je kunt hebben en risico’s die je bedrijf ten gronde kunnen richten. Een groot deel van de zelfstandige ondernemers in Nederland is zich niet goed bewust van welke risico’s ze lopen. Vandaar dat we in dit artikel een aantal verzekeringen willen toelichten die je heel veel problemen kunnen besparen. Bovendien zorgen goede verzekeringen ook voor een beter imago. Laten we dus snel beginnen.

Een ziekte ligt altijd op de loer: tref voortijdig maatregelen

Iedereen is weleens ziek en dat hoeft niet gelijk een probleem te zijn. Dit wordt het echter wel wanneer je als zelfstandig ondernemer langdurig ziek wordt. De kans is groot dat je dan geen inkomsten meer kunt genereren. Het kan dan snel van kwaad tot erger gaan, want hoe betaal je vervolgens de huur of je hypotheek? Ook heb je geld nodig om boodschappen mee te betalen. De oplossing: een AOV, oftewel een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Deze verzekering kun je gebruiken om je vaste lasten te blijven betalen op het moment dat je zelf niet meer in staat bent om je inkomen te verdienen. Dat voorkomt niet alleen een hoop problemen, het geeft ook rust op het moment dat je dit waarschijnlijk als geen ander nodig hebt. Zorg ervoor dat je een realistische inschatting kunt maken van je vaste lasten zodat je je verzekering hier zo goed mogelijk op kunt afstellen. Je regelt alles online.

Schade herstellen die je klanten berokkend hebt

Als je op locatie bij je klanten werkt, kan het gebeuren dat je hier iets beschadigt. Iedereen die werkt maakt fouten, dus de kans is klein dat je klant hier heel boos over zal worden. Wat echter vervelend zou zijn, is wanneer je zelf niet de middelen hebt om deze schade zo snel mogelijk weer te herstellen. Schadeposten kunnen snel oplopen en daardoor kun je diep in de financiële problemen komen. Je kunt daarom een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Met deze verzekering kun je contact opnemen met je verzekeraar wanneer je iemand schade berokkend hebt. Je verzekeraar zal de schade inventariseren en je een geldbedrag overmaken dat je kunt gebruiken om de schade van de klant te herstellen. Zo voorkom je dat een ongelukje misschien wel je faillissement wordt. We raden deze verzekering daarom sterk aan.

Rechtsbijstandverzekering: altijd juridische hulp beschikbaar

Een andere verzekering die je niet hoeft te nemen, maar die wel de moeite waard is, is de rechtsbijstandverzekering. Met deze verzekering kun je altijd een beroep doen op een jurist wanneer je juridische vragen hebt, bijvoorbeeld wanneer je een contract moet tekenen dat je niet helemaal snapt. Ook kun je geschillen met klanten voorleggen aan een jurist zodat je je rechten kunt opeisen. Dit kan het ondernemen een stuk gemakkelijker maken, omdat er altijd even iemand met je mee kan kijken naar wat je het beste kunt doen. Ook wanneer je problemen krijgt met de overheid of welke andere instantie dan ook, kan een jurist veel voor je doen. Kijk daarom even welke van de ABN AMRO verzekeringen interessant voor je zijn en sluit ze vandaag nog af via hun site. Je zult zien dat dit zo geregeld is en dat je met een paar simpele muisklikken tal van risico’s kunt uitbannen.

About Author /

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search