Als zzp’er wil je dit niet over het hoofd zien

Als zzp’er ben je een echte duizendpoot. Je doet de boekhouding, onderhoudt je website en staat met een brede glimlach voor je klanten. Maar tussen al dat geregel door kun je zomaar iets over het hoofd zien. En dat kan je duur komen te staan. Dus, even een momentje voor jezelf – en voor deze blog – om te checken of je alles wel op orde hebt.

AOV, geen luxe maar noodzaak

Je denkt misschien dat een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) iets is voor mensen die graag geld weggooien, maar geloof me, je wilt niet zonder komen te zitten. Eén ongelukje, een vervelende blessure, en je ligt zomaar een paar maanden uit de running. En als zzp’er betekent dat ook dat je inkomsten opdrogen. Met een AOV zorg je ervoor dat je inkomen doorloopt als je tijdelijk niet kunt werken. Het klinkt misschien als een overbodige luxe, maar het is eerder een onmisbare levenslijn. Sterker nog, het wordt verplicht in de toekomst. Dus zorg alvast voor een voorsprong en sluit je AOV nu af.

De belastingdienst ziet alles

Of je nu groot of klein werkt, één ding is zeker: de Belastingdienst houdt je scherp in de gaten. Zorg er dus voor dat je je administratie goed op orde hebt. Administratie is niet de leukste klus en veel ondernemers stellen het graag nog even uit, maar het wordt niet leuker als je het langer laat liggen. De regels veranderen vaak, en als je niet goed oplet, kan dat een vervelende naheffing betekenen. En geloof me, die blauwe enveloppen wil je liever zo min mogelijk zien.

Verzekeringen: niet sexy, wel noodzakelijk

Als zzp’er denk je misschien dat je je schouders overal onder kunt zetten. Maar wat als je bij een klant per ongeluk een dure fout maakt? Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering beschermt je tegen claims van klanten als je een fout maakt tijdens je werk. Het is niet iets waar je dagelijks bij stilstaat, maar als het misgaat, ben je blij dat je gedekt bent.

Dus, als zzp’er kun je veel zelf regelen, maar deze dingen wil je zeker niet over het hoofd zien. Na het lezen van dit blog weet je precies waar je op moet letten. Dus sluit die aansprakelijkheidsverzekering zzp af, hou je boekhouding bij en investeer in een AOV. Dit is zeker niet het leukste onderdeel van je werk, maar het is wel een super belangrijke manier om je bedrijf te beschermen. 

About Author /

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search