Kom jij ook in de problemen als je lang ziek wordt?

Als ondernemer moet je met heel veel zaken rekening houden om je bedrijf te laten floreren. Het is dan ook geen wonder dat niet alle ondernemers rekening houden met een situatie waarin zij niet meer in staat zijn om te werken. Gelukkig geldt voor het overgrote deel van de ondernemers dat zij nooit met langdurige ziekte te maken krijgen, maar degenen die het wel overkomen en die niets geregeld hebben, zien zichzelf van de regen in de drup vallen. Wij laten je daarom graag zien hoe je meer problemen kunt voorkomen wanneer je gezondheid al genoeg problemen veroorzaakt. Je kunt namelijk een AOV afsluiten, wij tonen je hoe.

Is een AOV echt nodig? Je kunt toch ook een buffer bouwen?

Iedereen wordt weleens ziek en dan is het verstandig om even op de rem te trappen en om even je rust te pakken. Meestal ben je dan in een paar dagen wel weer beter. Voor de meeste ondernemers geldt dat er geen geld binnenkomt wanneer zij niet werken. Vandaar dat je ook altijd een buffer achter de hand moet hebben om even vrij te kunnen nemen wanneer dat nodig is. Echter, wat te doen als je langdurig niet in staat bent om te werken? Dan kan het maar zomaar gebeuren dat je niet meer voldoende geld binnen krijgt of achter de hand hebt om je vaste lasten te betalen. In dat geval is het van groot belang dat je een AOV hebt. Met deze verzekering kun je het gat dempen dat ontstaat wanneer je inkomsten wegvallen. Je vaste lasten zul je moeten blijven betalen, dus je AOV is het vangnet dat je nodig hebt. Overweeg daarom altijd om er een af te sluiten. Je zult er altijd baat bij hebben.

Ben je verplicht om een AOV af te sluiten als ondernemer?

Veel mensen vragen zich af: is de AOV zzp verplicht? Het antwoord is: nog niet. Er wordt in de politiek wel over gesproken om de AOV verplicht te maken, omdat teveel mensen te grote risico’s lopen. Komen ze zonder inkomsten te zitten, dan stapelen de problemen zich snel op. Daardoor wordt deze groep ook een probleem voor de samenleving en dat wil de Nederlandse overheid graag voorkomen. De kans is daarom groot dat in de aankomende jaren besloten wordt dat iedere zelfstandig ondernemer een AOV moet afsluiten. Echter, enkel het feit dat deze verzekering straks een plicht wordt, zou niet de reden moeten zijn waarom je deze polis afsluit. Je kunt namelijk heel veel voordeel hebben van deze verzekering. Bespaar jezelf dus de problemen en sluit vandaag nog een AOV af.

Wat als de kosten van de AOV wel erg hoog uitvallen?

Een reden die ondernemers vaak opgeven als zij uitleggen dat ze nog geen AOV hebben afgesloten, is omdat ze de kosten te hoog vinden. Het is in dat geval goed om te weten dat je de kosten van je AOV deels terug kunt krijgen via de belastingdienst. Je mag een deel van de gemaakte kosten namelijk aftrekken van je belasting. Dit betekent dat je voor een heel scherp tarief een heel mooi vangnet kunt maken waar je wellicht jaren de vruchten van gaat plukken. Regel je zaakjes daarom goed en zorg dat je vandaag nog een polis afsluit. Je kunt dit doen via de site van je verzekeraar. Mocht je moeite hebben met bepalen wat voor jou het beste is, dan kun je ook een gesprek aanvragen met een specialist van je verzekeringsmaatschappij die met je meekijkt naar wat je het beste kunt doen. Zo weet je zeker dat je geen dingen over het hoofd zult zien en dat je met een juiste polis eindigt.

About Author /

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search