Tips voor tweedehands verkopen

Je kunt een mooi zakcentje bijverdienen door de spullen die je niet meer gebruikt te verkopen. Er komt weer ruimte vrij in je huis en in je kast, wat zorgt voor rust en ruimte in je hoofd. Ben jij benieuwd hoe je jouw spullen succesvol kunt verkopen? Met deze tips kun je direct aan de slag.

Gebruik het juiste platform

Er zijn allerlei manieren om jouw gebruikte spullen, zoals speelgoed en kleding, aan de man te brengen. Spaar het bijvoorbeeld op zodat je met Koningsdag op de vrijmarkt kunt staan, of maak een profiel aan bij tweedehands platformen als Marktplaats en Vinted. Tegenwoordig zijn er ook veel Facebook-groepen waar jij je tweedehands items aan kunt bieden. Heb je heel veel te verkopen? Dan kun je overwegen om een eigen webshop op te zetten.

Schrijf een aantrekkelijke advertentie

Mensen kunnen de waren die jij online aanbiedt niet eerst in het echt zien. Het is dus erg belangrijk om een goede advertentie te schrijven. Zet het product bij daglicht op de foto en zorg voor een duidelijke productomschrijving. Deze omschrijving hoeft niet erg lang te zijn, als alle belangrijke informatie er maar in staat. Beschrijf de staat zo specifiek mogelijk en geef het bijvoorbeeld aan als een kledingstuk groot of juist klein valt.

Goedkoop verzenden

Je wilt natuurlijk wel wat overhouden aan de verkoop van je gebruikte kleding of spullen. Je kunt ervoor kiezen om verzendkosten door te berekenen aan degene die jouw spullen overneemt. Als service kun je er ook voor kiezen om zelf de verzendkosten te betalen. Gebruik een stevige verpakking doos zodat het pakketje veilig aankomt. Postdozen zijn speciaal gemaakt voor de verzending van pakketjes en kreuken haast niet. Deze doos is ook verkrijgbaar in een formaat dat door de brievenbus past, dit is de goedkoopste manier om een pakketje te versturen. Vergelijk ook meerdere aanbieders om te kijken waar je het goedkoopst uit bent.

Hoe bepaal je de juiste prijs?

Een succesvolle verkoop begint bij de juiste prijs. Hou bij het bepalen van de prijs ook rekening met eventuele verzendkosten (en vermeld deze in de advertentie). Om de juiste prijs te bepalen valt het aan te raden om wat onderzoek te doen. Kijk rond wat anderen vragen voor een vergelijkbaar product en check de nieuwprijs van de items die jij aanbiedt. Voor een snelle verkoop kun je net wat onder de vraagprijs gaan zitten die je het meest tegenkomt bij anderen. Een iets hogere vraagprijs kan juist weer in je voordeel werken als je een zo goed als nieuw product aanbiedt. Hierdoor weet de koper dat hij of zij echt kwaliteit kan verwachten. 

About Author /

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search