Zakelijke zonnepanelen: 4 belangrijke tips

Het nemen van zakelijke zonnepanelen kan een aantal belangrijke voordelen opleveren voor jou als ondernemer. Denk bijvoorbeeld aan besparen op de energierekening en een steentje bijdragen aan het milieu. Ben je ook van plan om zakelijke zonnepanelen aan te schaffen? Dan hebben we een aantal belangrijke tips voor je, die we hieronder voor je hebben opgesomd.

Tip 1: Ontdek op welke subsidies je eventueel recht hebt

Als je zakelijke zonnepanelen wil laten leggen op het dak van jouw bedrijfspand, is het slim om je te verdiepen in subsidie zonnepanelen zakelijk die door de overheid beschikbaar is gesteld. Zo heb je bijvoorbeeld de SDE-subsidie: een subsidie voor bedrijven die duurzame energie willen opwekken, zoals met zonnepanelen. Het krijgen van een subsidie is natuurlijk nooit verkeerd. Op deze manier kun je besparen, maar ook jouw bedrijf verduurzamen. Ben je benieuwd of jij ook recht hebt op deze subsidie? Je kunt SDE subsidie zonnepanelen aanvragen en ontdekken of jij hiervoor ook in aanmerking komt.

Tip 2: Check de fiscale voordelen

Het laten leggen van zakelijke zonnepanelen op het bedrijfspand is niet alleen duurzaam en energiebesparend, het kan je ook nog eens fiscale voordelen opleveren. Denk bijvoorbeeld aan onder andere het terugvragen van de btw en misschien heb je ook wel recht op de kleinschaligheidsaftrek en de energie-investeringsaftrek. Houd er wel rekening mee dat je dan moet voldoen aan een paar voorwaarden. Het is dus zeker een tip om je te verdiepen in de fiscale voordelen en de voorwaarden ervan.

Tip 3: Aantal zonnepanelen

Ben je erover uit dat je zonnepanelen wil laten installeren? Dan is het tijd voor de volgende stap: nadenken hoeveel zonnepanelen je wil. Het is eerst belangrijk om jouw dak te laten controleren, mits je zonnepanelen op jouw dak wil laten leggen. Is jouw dak geschikt en zo ja, voor hoeveel zonnepanelen? Je kunt natuurlijk ook kijken naar andere mogelijkheden om zonnepanelen te plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan een stuk grond op het bedrijfsterrein. Het is slim om te kijken naar jouw huidige energieverbruik en op basis daarvan het aantal zonnepanelen te laten bepalen.

Tip 4: Type zonnepanelen

Hoeveel zonnepanelen je neemt, heeft natuurlijk ook te maken met het type zonnepaneel. De een levert namelijk meer op dan de ander, terwijl de ene weer wat duurder is dan de ander. Let bij het kiezen van zonnepanelen in ieder geval op de levensduur en de kwaliteit van de zonnepanelen, welke zonnepanelen het meeste rendement opleveren en kijk ook naar de prijs van de zonnepanelen.

About Author /

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search