Deze crypto en Bitcoin hardware wallets zijn interessant om aan te schaffen

Als je cryptovaluta bezit, is het essentieel om je digitale valuta veilig op te slaan. Hier kun je software wallets en hardware wallets voor gebruiken. Hardware wallets worden vaak aanbevolen voor het opslaan van grotere hoeveelheden crypto omdat ze een extra beveiligingslaag bieden.

Hardware wallets

Hardware wallets zijn fysieke apparaten die doen denken aan een USB-stick. Ze slaan je private keys offline op, waardoor ze niet kwetsbaar zijn voor hackers en malware. In tegenstelling tot software wallets, die op je computer of smartphone staan en dus verbonden zijn met het internet, blijven hardware wallets offline. Alleen wanneer je een transactie wilt doen, verbind je de hardware wallet voor korte tijd met je computer.

Deze extra beveiligingslaag maakt hardware wallets een stuk veiliger dan software wallets. Zelfs als je computer gehackt wordt, blijven je private keys veilig op de hardware wallet. Bovendien hebben hardware wallets vaak een fysieke bevestiging op het apparaat zelf nodig voordat een transactie kan worden uitgevoerd. Zo biedt het je extra bescherming.

Wallets op Bestebank.org

Op www.bestebank.org vind je in het menu onder het kopje ‘Wallets’, uitgebreide reviews van de in dit artikel besproken hardware wallets, en van diverse andere wallets. Laten we eens kijken naar drie populaire hardware wallets die op Bestebank.org worden aanbevolen: Trezor, Ledger en KeepKey.

Trezor: De pionier onder de hardware wallets

Trezor was één van de eerste hardware wallets op de markt en heeft een uitstekende reputatie opgebouwd. Het Tsjechische bedrijf biedt drie modellen aan: de Trezor One, de Trezor Model T en de Trezor Safe 3. Alle apparaten ondersteunen een breed scala aan cryptovaluta en bieden een gebruiksvriendelijke interface.

De Trezor One is uitermate geschikt voor beginners. Het apparaat heeft wellicht een kleiner scherm en minder features dan de Model T, maar biedt nog steeds een hoog beveiligingsniveau. De Trezor Model T heeft een groter touchscreen, ondersteuning voor meer cryptovaluta en extra functies zoals een wachtwoordmanager.

De nieuwe Trezor Safe 3 hardware wallet biedt geavanceerde beveiliging met een Secure Element (EAL6+) en apparaat-invoerwachtwoord. Beheer je munten via de Trezor Suite-software en bevestig transacties op het 0,96 inch OLED-scherm. Open-source en stijlvol, de Trezor Safe 3 is de toekomst van crypto-beveiliging. Kies uit Standard of Shamir Backup voor extra gemoedsrust.

Ledger: Franse degelijkheid en gebruiksgemak

Ledger is een Frans bedrijf dat hardware wallets produceert. Ledger biedt al enige tijd twee modellen aan, namelijk de Ledger Nano S en de Ledger Nano X. Beide wallets hebben een stijlvol design en zijn eenvoudig in gebruik.

De Ledger Nano S is het instapmodel en ondersteunt meer dan 1.000 soorten cryptovaluta. Het apparaat heeft een klein scherm en twee knoppen voor navigatie en bevestiging van transacties. De Ledger Nano X is een geavanceerdere wallet met een groter scherm, ondersteuning voor nog meer cryptovaluta en de mogelijkheid om draadloos te verbinden met je smartphone via Bluetooth.

KeepKey: Stijlvol en veilig

KeepKey is een Amerikaanse hardware wallet die zich onderscheidt door zijn stijlvolle design. Het apparaat heeft een groot scherm en een aluminium behuizing. Dit geeft het een premium uitstraling.

Qua functionaliteit lijkt KeepKey veel op de Trezor en Ledger wallets. Het apparaat ondersteunt meer dan 40 cryptovaluta en heeft een eenvoudige, gebruiksvriendelijke interface. Een uniek kenmerk van KeepKey is de mogelijkheid om een crypto-naar-crypto-uitwisseling te doen via het apparaat zelf, dankzij een integratie met de ShapeShift-uitwisselingsdienst.


Wat is de beste wallet voor jou?

Hardware wallets bieden een veilige manier om je cryptovaluta op te slaan. Door je private keys offline te houden, verklein je het risico op hacks en diefstal aanzienlijk. Trezor, Ledger en KeepKey zijn alle drie betrouwbare merken, die hoogwaardige hardware wallets aanbieden. Welke wallet het beste bij je past, hangt af van je specifieke behoeften en voorkeuren. Of je nu kiest voor de gebruiksvriendelijkheid van Trezor, de degelijkheid van Ledger of de stijlvolle beveiliging van KeepKey, met een hardware wallet weet je zeker dat je digitale munten in goede handen zijn.

About Author /

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search