Een nieuwe manier van ondernemen

Veel jonge ondernemers voelen zich, zeker in het begin, vaak klem zitten. Er zijn veel dingen die je als ondernemer met je bedrijf wilt bereiken, maar je hebt vaak nog niet het klantenbestand of de financiën om al die dromen waar te maken. Het zorgt vaak voor frustratie, of soms zelfs wanhoop. Daarom kan het inspirerend zijn om naar de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van zzp’er te kijken: zo leer je nog eens iets!

Relatief nieuw begrip

Een relatief nieuw begrip binnen de zzp’er wereld, is factoring. Een factoring bedrijf is een gespecialiseerd bedrijf dat zzp’ers, freelancers, en mkb-ondernemingen kan helpen in het ontwikkelen van hun eigen bedrijf. Dit doen ze door de facturen van deze bedrijven op te kopen, en voor de zzp’ers af te handelen. Daarnaast betaalt een factoring bedrijf een deel van de factuur al uit aan het bedrijf voordat de klant betaald heeft. Dit kan soms wel een maand aan wachttijd schelen! Ondernemers melden dat ze met behulp van een factoring bedrijf meer financiële flexibiliteit ervaren, waardoor ze zich beter op hun eigen onderneming kunnen richten.

Creëer rust in je hoofd

Het inschakelen van een factoringbedrijf helpt ook op gebied van stress. Burn-out is een risico van het vak als je ondernemer bent. Omdat je direct verantwoordelijk bent voor je eigen salaris, en vaak ook voor het salaris van anderen, rust er een hoop op jouw schouders. Niet gek dus dat ondernemers een extra groot risico op een burn-out en andere stress-gerelateerde klachten lopen. Een van de meest genoemde adviezen tegen een burn-out is om niet te proberen elk probleem zelf op te lossen. De populariteit van factoring is daarom voor een deel makkelijk te verklaren; jonge ondernemers besluiten om voor hun eigen gezondheid te kiezen, in plaats van eindeloos door te willen werken.

De nadelen van factoring

Factoring kent, net als een lening bij de bank, ook zo zijn nadelen. Het is noodzakelijk dat een factoringbedrijf inzicht heeft in jouw financiën, anders kunnen zij hun werk niet goed doen. Sommige ondernemers kunnen dit echter als iets negatiefs ervaren: het gaat namelijk wel om jouw gegevens. Ook kan het inzetten van een factoring bedrijf een negatieve indruk op klanten achterlaten, zeker omdat veel klanten het concept nog niet zo goed kennen. Zoals bij elke financiële beslissing, moet een ondernemer zelf bepalen of de genomen actie goed bij zijn of haar bedrijf past.

Bepaal zelf

Zijn de factoring kosten het waard? Dat is iets wat een ondernemer alleen voor zichzelf kan bepalen. Wel zijn er online veel positieve ervaringen van mede-ZZP’ers te vinden. Vaak wordt genoemd dat de voordelen, zoals de beweegruimte en rust, de negatieve kanten volledig waard zijn. Ook de gelijkmatigere cashflow zien veel ondernemers als een kans om steeds meer aan hun bedrijf te kunnen werken, zonder daarbij al te veel weerstand te ondervinden. Mocht je interesse hebben, dan kun je altijd een offerte aanvragen bij een factoring bedrijf. Een offerte geeft het meest uitgebreide kostenplaatje, waardoor je niet voor verrassingen komt te staan.

About Author /

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search