Waarom kiezen voor bedrijfsinternet? De belangrijkste redenen op een rij!

Een modern bedrijf kan niet meer zonder een goede en betrouwbare verbinding. Steeds meer onderdelen binnen organisaties verlangen internet. Dan is het natuurlijk belangrijk dat je hier ook echt op kunt rekenen. Want hoe zou het zijn als plotseling de verbinding wegvalt en talloze bedrijfsprocessen niet langer meer uitgevoerd kunnen worden? De behoefte aan goed internet is duidelijk.

Als ondernemer heb je echter verschillende keuzes. Je kunt ervoor kiezen om standaard internet af te sluiten, maar je kunt ook voor Bedrijfsinternet kiezen. Wat is eigenlijk het verschil? En waarom geven veel organisaties tegenwoordig toch de voorkeur voor zakelijk internet?

Wat is bedrijfsinternet?

Het maakt niet uit of je een klein of juist groot bedrijf runt, betrouwbaar internet is voor vrijwel iedereen van belang. Dat is dan ook precies het verschil met een standaard internetabonnement. Dit hoeft niet de snelheid te zijn, maar wel de betrouwbaarheid en de service die geboden wordt. Zo zien we bijvoorbeeld regelmatig bij providers dat ze een extra snelle service bieden zodra de verbinding onverhoopt verbroken wordt. Zo worden er sneller mensen ingeschakeld om het probleem te verhelpen en kun je 24/7 terecht bij een speciale klantenservice. Daarnaast ontvang je een duidelijk factuur die je eenvoudig aan je bedrijfsadministratie kunt toevoegen.

Kiezen voor bedrijfsinternet heeft nog meer voordelen. Deze sommen we hieronder kort op.

Aftrekbaar als zakelijke kosten

Een van de grootste voordelen van zakelijk internet is dat dit ook aftrekbaar is als zakelijke kosten. Dat betekent dat je een belastingvoordeel geniet als je voor zakelijk internet kiest. Natuurlijk is dat bij gewoon internet ook, maar dit is vaak minder duidelijk. Zo zien we bijvoorbeeld dat zzp’ers bij een regulier abonnement op het eigen huisadres heel moeilijk kunnen aantonen in hoeverre ze het internet zakelijk of juist privĂ© gebruiken. Hierdoor is het lastiger om het juiste deel af te dragen aan de Belastingdienst. De gemaakte kosten van het bedrijfsinternet worden in mindering op de winst van de onderneming gebracht. Zo betaal je onder de streep uiteindelijk minder belasting.

Meer handige functionaliteiten

Providers begrijpen heel goed dat ondernemers andere eisen aan het internet stellen dan particuliere klanten. Daarom worden er ook regelmatig handige functionaliteiten geboden in hun contracten. Denk bijvoorbeeld aan een vast IP-adres om de eigen servers en beveiligingssystemen op te zetten, maar ook meer flexibiliteit om van afstand servers te beheren. Vraag hier gerust naar bij de verschillende providers. Zo weet je precies wat er wel of juist niet mogelijk is.

Hoge internetsnelheden

Hoge internetsnelheden zijn een absolute must binnen elk bedrijf. Zeker als er veel bestanden door worden gestuurd of als veel mensen tegelijkertijd op de verbinding zitten. Welke snelheid nodig is, hangt volledig af van het soort bedrijf je runt, hoeveel mensen er gebruik van maken en hoe je het internet gebruikt. Vraag daarom waar nodig advies bij de provider, zodat je zeker weet welke snelheid het beste bij jou past.

Extra betrouwbaar

Verreweg het grootste voordeel van zakelijk internet is dat het gewoon extra betrouwbaar is. Als ondernemer kan je het gewoon niet hebben dat het internet wegvalt. Dat kan ongelooflijk veel kosten opleveren. Daarom hebben zakelijke internetverbindingen vaak ook een back-up. Zo is de kans dat je geheel zonder internet komt te zitten nihil. Bovendien wordt er snel werk van gemaakt als er onverhoopt toch problemen ontstaan.

About Author /

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search