In 2024 moeten ondernemers sowieso rekening houden met onderstaande zaken

Het nieuwe jaar is begonnen en dit betekent dat je als ondernemer weer nieuwe kansen hebt om er wat van te maken! Elk jaar veranderen er echter ook weer zaken en zeker in deze technologische samenleving gaat dit tegenwoordig sneller dan ooit. Als ondernemer is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de nieuwste ontwikkelingen en waar moet je in 2024 dan sowieso rekening mee houden? 

Snel internet is nog relevanter

Ieder jaar komen er meer ondernemers bij, want er zijn tal van mogelijkheden om veel te verdienen als ondernemer. E-commerce is bijvoorbeeld zeer populair tegenwoordig en ook zijn er veel zzp’ers die online cursussen aanbieden. 

Jij als ondernemer hebt te maken met nog meer concurrentie dan vorig jaar en daarom is het verstandig om voor snel internet te gaan. Als je voor glasvezel gaat, dan draag je bij aan een duurzamere toekomst en tegelijkertijd heb je minder last van storingen. 

Het internet is bovendien snel, waardoor je met je collega’s effectief in de cloud kunt werken. Als je op zoek bent naar een aantrekkelijke aanbieder dan is het verstandig om de website van Signetbreedband eens te bezoeken

Het minimumloon is omhooggegaan 

Het wettelijk minimumloon is in 2024 weer omhooggaan en tegenwoordig geldt het minimumloon per uur (€13,27) in plaats van per maand. Wanneer je als ondernemer mensen in dienst hebt, dan is het belangrijk om hier rekening mee te houden. Het zorgt er namelijk voor dat de loonkosten voor bepaalde werkgevers flink toenemen. Onderzoek dan ook goed wat dit voor jou betekent. 

Wegwerpservies is verboden 

In het kader van duurzaamheid zijn er ook nieuwe regels voor bedrijfskantines. In 2024 geldt er namelijk een landelijk verbod op wegwerpservies. Bedrijven mogen dus geen wegwerpbekers, maaltijdverpakkingen met plastic en wegwerpbestek meer aanbieden. 

Ook mogen gemeenten aan de hand van de Omgevingswet zelf spelregels verzinnen voor het schoonhouden van de omgeving. Een bedrijf was in 2023 nog verplicht om al het zwerfafval in een actieradius van 25 meter op te ruimen. De kans is groot dat er in de toekomst veel lokale, andere regelgeving komt, dus houdt dit in de gaten. 

Je kunt nog gebruikmaken van de energie-investeringsaftrek 

Ook in 2024 kun je als ondernemer nog een energie-investeringsaftrek aanvragen, dus als je nog duurzaamheidsmaatregelen wilt nemen is het verstandig om daar zo snel mogelijk mee te beginnen. Er zijn echter wel wijzigingen in de energielijst van 2024. In 2023 zijn de energieprijzen namelijk gedaald en om die reden zijn die prijzen in de energielijst van 2024 aangepast. 

Ook heb je als ondernemer andere investeringsmogelijkheden. Denk aan investeringsaftrek voor energieprestatieverbetering voor gebouwen. Tegelijkertijd zijn er ook minder investeringsmogelijkheden. In 2024 heb je bijvoorbeeld alleen nog maar recht op de energie-investeringsaftrek wanneer je investeert in een warmtepomp voor bestaande gebouwen

About Author /

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search