3 tips bij het herinrichten van jouw magazijn

Het klinkt zo eenvoudig: een magazijn efficiënt inrichten. In de praktijk blijkt dit echter best lastig te zijn. Er spelen simpelweg te veel factoren een rol om een snel ontwerp te maken. De meeste bedrijven passen hun magazijn dan ook regelmatig aan. Ze beginnen met een basisindeling en uiteindelijk groeit dit uit tot een magazijn dat echt aan de wensen voldoet. De kans is dan ook groot dat je gedurende het bestaan van jouw onderneming regelmatig de magazijnindeling op de schop gooit. Maar waar moet je dan precies aan denken? Hoe kan het magazijn effectief worden ingedeeld? En waar hou je dan rekening mee? Hieronder geven we drie handige tips om je op weg te helpen!

1. Maak gebruik van kwalitatieve hulpmiddelen

Ten eerste is het van belang dat het magazijnpersoneel zo goed mogelijk bij wordt gestaan. Denk hierbij aan kwalitatieve hulpmiddelen. Heftrucks mogen bijvoorbeeld absoluut niet ontbreken. Zorg voor voldoende hulpmiddelen en let ook op de kwaliteit hiervan. Kies bijvoorbeeld voor de producten van Heftruck specialist Itolang. Hier vind je niet alleen kwalitatieve nieuwe en jong gebruikte heftrucks, maar ook nog eens de beste service. Ook voor advies kan je hier terecht.

Let wel op het aantal trucks in het magazijn. Om te bepalen hoeveel je nodig hebt, is het in geval belangrijk om het aantal personeelsleden én gangen aan de berekening toe te voegen. Zorg er in elk geval voor dat er niet meer trucks dan gangen zijn. Zeker niet als het om zeer smalle gangen gaat waar de trucks elkaar niet kunnen passeren. Als ze allemaal actief zijn, kan dit immers leiden tot opstoppingen. Hetgeen uiteindelijk weer productieverlies kan veroorzaken.

2. Zorg voor langere gangen

Soms zien we dat er heel veel stellingen worden gecreëerd in korte gangen. Hierdoor moet de orderpicker telkens van gang wisselen om een bestelling te verzamelen.

Dat kost onnodig veel tijd. Het is daarom beter om gangen juist in de lengte te maken. Op die manier ligt alles dichter bij elkaar en hoeft er minder gewisseld te worden. Zo bespaar je tijd en kan er uiteindelijk ook veel efficiënter worden gewerkt.

3. Schakel een deskundige in voor professioneel advies

De magazijnindeling is lastig te maken. Zeker gezien enorm veel factoren een rol spelen. Daarom is het slim om een deskundige in te schakelen voor professioneel advies. Schroom je vooral niet om iemand van buitenaf te vragen. Iemand die vaker magazijnen heeft ingedeeld en precies weet waar hij op moet letten om de efficiëntie te verbeteren.

About Author /

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search