Waarom zou ik mij wel of niet registreren bij de Bitvavo exchange?

Voor Nederlandse beleggers is de Bitvavo exchange een logische keuze als ze een platform zoeken voor het handelen in cryptovaluta. Bitvavo is namelijk Nederlands (Amsterdam) en het is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Dat betekent: gratis geld storten met DEAL en een Nederlands sprekende klantenservice. Voordat je een gat in de lucht springt en je bij Bitvavo aansluit, is het goed om de voor- en nadelen rustig door te nemen. Je kunt maar beter vooraf weten met welke crypto exchange je in zee gaat. Hier vind je ze onder elkaar.

3 voordelen van Bitvavo op een rij

We beginnen met de voordelen en alle redenen waarom het een goed idee is om je te registreren bij de Bitvavo exchange.

Bitvavo is betrouwbaar

Een belangrijke vraag: is Bitvavo betrouwbaar of niet? In het huidige klimaat wil je een exchange vinden die 100% te vertrouwen en beveiligd is. Je kunt Bitvavo gebruiken op je pc (browser) en als app. Bitvavo is in beide gevallen erg betrouwbaar. Dat zie je bijvoorbeeld aan de volgende kenmerken:

  • Bitvavo gebruikt two-factor authenticatie.
  • De cryptomunten worden bij Bitvavo opgeslagen in offline wallets, cold wallets en hot wallets op verschillende plekken in Europa.
  • Bij faillissement krijg je je geld terug, omdat alle tegoeden van Bitvavo in een aparte stichting zijn ondergebracht.

Bitvavo is Nederlands, en dat blijkt ook

Het feit dat Bitvavo Nederlands is, klinkt misschien niet als een voordeel. Toch zijn er maar weinig niet-Nederlandse exchanges die iDEAL aanbieden voor het storten van euro’s, bijvoorbeeld. Ook een Nederlandssprekende klantenservice ontbreekt regelmatig. Dit zijn voor Nederlandse beleggers grote voordelen.

Een ideale crypto exchange voor beginners

Laten we vooropstellen dat Bitvavo een uitstekende exchange is zowel voor beginnende als ervaren beleggers. Maar er zijn verschillende redenen waarom juiste deze crypto exchange voor beginners een uitstekende keuze is:

  • Bitvavo is bijzonder gebruikersvriendelijk, snel en simpel in gebruik.
  • De kosten voor het gebruik zijn laag (maximaal 0,25% handelskosten).
  • Beginners kunnen het platform leren kennen zonder transactiekosten, want je kan er tot 10.000 euro gratis handelen.

3 nadelen van Bitvavo

Uiteraard is het ook belangrijk om de keerzijde van de medaille te bekijken. Als je je bij Bitvavo besluit te registreren, wat zijn dan de nadelen om rekening mee te houden?

Bitvavo is voor ervaren beleggers mogelijk wat te beperkt

Bij Bitvavo vind je niet alle opties die je bij sommige andere exchanges wel krijgt. Denk dan bijvoorbeeld aan margin trading, futures markt en fractional stocks.

Ook de handelsopties zoals One Cancels the Other, en long- en short posities nemen, zijn niet mogelijk. Dit zijn opties die zeer ervaren cryptocurrency beleggers die willen hedgen zeker wel nodig hebben.

Handelen is niet anoniem

Omdat Bitvavo een Nederlands platform is, is het registratieproces lang en complex. Je moet persoonlijke informatie geven en dat betekent dat het niet anoniem is om te handelen. De strenge Nederlandse regelgeving is een voordeel, omdat je daardoor bescherming geniet. Tegelijkertijd is het een nadeel, omdat het lang duurt, ingewikkeld is en je dus niet anoniem bent.

Geen telefonische ondersteuning

Helaas biedt Bitvavo geen telefonische ondersteuning aan, alleen als je dat via de e-mail inplant. Wil je snel contact leggen met de supportafdeling van Bitvavo, dan is er een 24/7 chat optie. Je spreekt dan eerst met een chatbot voordat je op kantoortijden met een medewerker wordt doorverbonden.

Je kunt Bitvavo ook e-mailen, en tijdens openingstijden krijg je dan binnen 1 dag antwoord. Heb je een probleem buiten deze openingstijden om, dan is het dus onmogelijk om een persoon bij Bitvavo te pakken te krijgen tot je de volgende dag tijdens kantoortijden weer met de chat contact opneemt.

Deze contactmogelijkheden zijn vrij beperkt en kunnen ertoe leiden dat je probleem pas na het weekend of na 1 dag kan worden behandeld.

Wel of niet registreren bij Bitvavo?

Nu je deze informatie hebt, is het gemakkelijker om te bepalen of Bitvavo dé exchange is voor jou. Je kunt er geld storten met iDEAL, beginners kunnen er tot 10.000 euro gratis aan crypto verhandelen, de handelskosten zijn heel laag, en het is een betrouwbaar platform.

Daar staat tegenover dat je door het uitgebreide registratieproces niet anoniem bij Bitvavo kunt beleggen. Telefonische ondersteuning is alleen beschikbaar op afspraak en de contactmogelijkheden bij de klantenservice zijn toch wel wat beperkt. Daarbij heeft Bitvavo mogelijk niet alle opties die ervaren beleggers van een exchange verlangen.

De keuze ligt uiteindelijk bij jou. Het belangrijkste is dat Bitvavo veilig en betrouwbaar is, en dat zijn sowieso belangrijke kenmerken binnen de cryptomarkt. Vervolgens bepaal je of Bitvavo een exchange is die bij je behoeften past, of dat je beter een ander platform uitkiest.

About Author /

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search