Een bedrijfsuitje aan het strand: de perfecte manier van teambuilding

Een bedrijfsuitje is een goede manier om medewerkers op een nieuwe manier met elkaar kennis te laten maken. Door in een andere omgeving samen te werken en plezier te maken, wordt de onderlinge band van collega’s versterkt. Een goede plek voor zo’n bedrijfsuitje is aan het strand. Aan de kust zijn de mogelijkheden voor verschillende activiteiten eindeloos, en perfect aan te sluiten bij de specifieke wensen van het bedrijf. Organisaties als Wavevents kunnen helpen om het ideale teambuilding programma samen te stellen. Welke mogelijkheden zijn er voor bedrijfsuitjes aan de kust? 

Wandelen 

De Nederlandse kust leent zich perfect voor prachtige wandelingen. Er zijn verschillende wandelroutes vol met bezienswaardigheden. Tijdens een begeleide wandeling is er de kans om het kustgebied van een hele andere kant te leren kennen. Zo heeft elk gebied een heel eigen natuur, maar ook een eigen geschiedenis. Onder begeleiding van een expert leer je daar alles over. Er bestaat ook een mogelijkheid om het spannend te maken met interactieve opdrachten. Het team moet dan tijdens de wandeling leuke opdrachten uitvoeren of kennisvragen beantwoorden. Zo leren collega’s de omgeving beter kennen, maar ook elkaar. 

Actieve workshops

Samen op het strand een actieve workshop volgen is ook een goede manier van teambuilding. Yoga op het strand, bijvoorbeeld, brengt zowel verbinding als ontspanning. Bij het ruisen van de zee, samen focussen op ademhaling en rust, neemt de collectieve stress weg. Yoga is prima te combineren met een meer energieke activiteit. Wat te denken van een workshop Haka? Haka is een traditionele strijddans van de Maori’s uit Nieuw-Zeeland en Fiji, bedoeld om de tegenstanders te imponeren. Door samen een nieuwe, geheel eigen Haka te maken, kunnen collega’s op een wel heel unieke manier een andere kant van elkaar leren kennen. 

Uitdagende activiteiten 

De ultieme teambuilding ontstaat tijdens uitdagende situaties, waarbij je afhankelijk bent van elkaars talenten. De ultieme uitdaging is om Expeditie Robinson op het strand na te bootsen, op een schijnbaar verlaten, onbewoond gebied. Wie kan de snelste oplossingen bedenken? Wie heeft het beste uithoudingsvermogen? Alleen door goed samen te werken kun je uitblinken in deze ervaring: een betere teambuilding bestaat niet! Ook een zeskamp is een krachtige teambuilding activiteit. Door in teams te werken en in zes onderdelen tegen elkaar te strijden, wordt op een spannende manier het uiterste van elkaar verwacht. 

Creatieve workshops

Voor de perfecte balans tussen inspanning en ontspanning moet je voor een creatieve workshop gaan. Door creatief bezig te zijn en iets origineels te maken zijn collega’s op een interactieve maar gezellige manier bezig. Een workshop XL dromenvanger bijvoorbeeld, waarin het team grote dromenvangers maakt. Door met al die kleuren, kralen en veertjes bezig te zijn ontstaat automatisch een vrolijke sfeer. Een andere creatieve bezigheid waarbij de stemming er zeker in zal zitten is een workshop cocktailshaken. Door aan het strand cocktails te maken en te proeven wordt het hele team meegezogen naar een tropisch vakantieoord. Het voordeel van een creatieve workshop is ook dat de medewerkers huiswaarts keren met nieuw opgedane kennis. Zulke bedrijfsuitjes zullen zeker nog lang bijblijven. 

About Author /

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search