5 tips voor een zakelijk telefoonabonnement

De telecomwereld verandert continu. Elk jaar zijn er nieuwe smartphones en de regels voor belbundels, roaming, internet snelheden en datalimieten veranderen bijna elk jaar. Als je net begonnen bent met ondernemen, is het regelen van een zakelijk sim only abonnement waarschijnlijk één van de vele dingen op je to-do lijst. En dat kan soms meer tijd kosten dan je zou willen. Daarom geef ik je vijf praktische tips om in 2024 het beste zakelijke mobiele telefoonabonnement te vinden.

Loskoppelen van toestel en abonnement

Ten eerste moet je kijken of je een abonnement met toestel wilt of een sim only onbeperkt bellen abonnement. Tegenwoordig is het vaak voordeliger om deze twee zaken van elkaar los te koppelen. Dit biedt flexibiliteit om een sim only-abonnement te kiezen bij een provider die het beste past, terwijl het toestel elders kan worden gekocht voor de beste prijs.

Kies flexibiliteit in contractduur

Kies ook voor een abonnement met een korte looptijd of een flexibel abonnement. Op deze manier kan het abonnement worden aangepast aan veranderende behoeften. Flexibele abonnementen stellen ondernemers in staat om maandelijks aanpassingen te maken zonder eenmalige kosten, waardoor ze niet vastzitten aan langlopende contracten die mogelijk niet meer passen bij hun gebruik.

Maak gebruik van fiscale voordelen

Ondernemers kunnen profiteren van fiscale voordelen bij het afsluiten van een zakelijk telefoonabonnement. Het terugvragen van btw op het losse toestel en het aftrekken van maandelijkse kosten van het belastbaar inkomen zijn zaken waarbij goed opgelet moet worden. Daarnaast kan het nemen van een onbeperkte belbundel voor zowel zakelijk als privégebruik administratieve rompslomp verminderen, omdat de Belastingdienst dan niet langer eist dat per gesprek wordt uitgesplitst of het zakelijk of privé was.

Let op het moment van contractvernieuwing

Zakelijke klanten zijn vaak de melkkoeien voor mobiele providers. Het is daarom belangrijk om goed op te letten wanneer het contract afloopt. Verleng of stap over op het juiste moment om onaangename verrassingen te voorkomen, zoals jaarlijkse prijsverhogingen zonder verbeterde voorwaarden. Door dit in de gaten te houden en op tijd actie te ondernemen, kunnen ondernemers geld besparen en profiteren van betere deals.

Let op Internetsnelheid

Let ook niet alleen op het aantal belminuten en data, maar ook op de internetsnelheid. Deze snelheid is nodig om effectief te communiceren, vooral voor zakelijke applicaties zoals Microsoft Teams als je onderweg bent. Kies voor een abonnement met voldoende snelheid, zodat je ook in de toekomst kunt blijven profiteren van optimale prestaties.

About Author /

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search