Koeriersverzekering afsluiten? Hier moet je rekening mee houden!

Wanneer je koerier bent, gebruik je een bestelbus om producten af te leveren bij klanten. Werk je in loondienst? Dan zorgt het bedrijf waarvoor je werkt voor de benodigde verzekeringen. Dit is niet het geval wanneer je als zelfstandig koerier werkt. Je bent hier dan zelf verantwoordelijk voor. Zorg er in ieder geval voor dat je een koeriersverzekering afsluit. Helaas is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom vertellen wij je hier waar je rekening mee moet houden bij een koeriersverzekering afsluiten.

Goede en betaalbare koeriersverzekering vinden is niet makkelijk

Een bestelauto verzekeren is over het algemeen niet bijzonder lastig. Toch lopen koeriers vaak tegen problemen aan bij het verzekeren van hun bestelbus. De meeste verzekeraars houden de boot af als je aangeeft dat je een koeriersauto wilt verzekeren. Soms wordt het gebruik van een voertuig door een koerier zelfs uitgesloten op zowel de polis als in de voorwaarden. Wanneer hier sprake van is, is het niet toegestaan om een voertuig voor koerierswerkzaamheden te gebruiken.

Ondanks dat je een bestelbus bij veel verzekeraars niet mag gebruiken voor koerierswerkzaamheden, doen sommige koeriers dit toch. Zij kiezen er dan voor om hun koeriersauto op basis van particulier of algemeen zakelijk gebruik te verzekeren. Dit brengt risico’s met zich mee, want een verzekeraar kan een uitkering op jou verhalen als blijkt dat je het voertuig voor koerierswerkzaamheden gebruikt hebt. Gelukkig kun je bij sommige verzekeraars een speciale koeriersverzekering afsluiten. Hiermee ben je niet alleen goed verzekerd, maar loop je bovendien niet het risico dat een verzekeraar een uitkering op jou verhaalt. 

Op welke manier verzeker je jouw koeriersauto?

Heb je een verzekeraar gevonden waar je een koeriersverzekering af kunt sluiten? Dan ben je er nog niet. Het is namelijk niet zo dat iedere koeriersverzekering hetzelfde is. Zo bepaal je zelf bijvoorbeeld op welke manier je jouw koeriersauto verzekert. De verzekering met de minst uitgebreide dekking is de WA-verzekering. Hiermee ben je alleen verzekerd voor schade die je met jouw koeriersauto bij anderen aanricht. Met WA + Beperkt Casco wordt ook bepaalde schade aan het voertuig zelf vergoed. Hierbij kun je denken aan schade die veroorzaakt wordt door brand, inbraak of storm. Als je ook schade door een aanrijding of vandalisme wilt verzekeren, kies je voor WA + Volledig Casco.

Voorwaarden voor een koeriersverzekering

Wie denkt dat iedere koerier maar zo een koeriersverzekering af kan sluiten, heeft het mis. Je moet namelijk aan een aantal voorwaarden voldoen voordat een verzekeraar jou accepteert. Zo moet de regelmatige bestuurder ouder zijn dan 25 jaar en mag de koeriersauto niet ouder zijn dan 10 jaar. Koerierswerkzaamheden buiten Nederland vallen bovendien niet binnen de dekking van een koeriersverzekering. Tot slot mogen er de laatste vijf jaar geen schuldschades op naam van de bestuurder of op naam van het bedrijf geregistreerd zijn.

About Author /

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search