Kom jij ook tijd te kort om jouw werkzaamheden te kunnen doen?

Als je de werkende mens vraagt waar deze gelukkig van zou worden, dan is het antwoord negen van de tien keer dat er wel wat meer uren in een dag zouden mogen zitten. Dat is helaas een wens die moeilijk te realiseren is, maar dat wil niet zeggen dat er geen oplossing bestaat voor een overvolle dag. Wanneer je namelijk beter naar de situatie kijkt, dan zie je heel vaak dat wanneer je beter leert plannen, je vaak heel veel meer uit je dag kunt halen. Vandaar dat wij in dit artikel graag meer willen vertellen hoe je een productieve dag kunt hebben zonder dat je langer hoeft te werken. Sterker nog, als je overzicht weet te houden, kun je je werk wellicht in minder tijd af hebben.

Leer grip te krijgen op je tijd

Vaak zeggen mensen dat ze zoveel werk hebben dat ze door de bomen het bos niet meer kunnen zien. In de praktijk komt het er vaak op neer dat ze niet genoeg tijd hebben om al deze werkzaamheden uit te voeren. Je kunt daarom een keer kijken of een cursus time management kunt volgen. Met deze cursus kun je grip leren krijgen op je tijd. Hoe beter je in staat bent om te zien hoeveel tijd je nodig hebt voor een bepaalde taak, hoe beter je je werkzaamheden ook kunt inplannen. Je ziet dan gelijk of je nog ruimte hebt voor meer werk, of dat je een extra taak even aan je voorbij moet laten gaan.

Er valt veel te verbeteren

Als je denkt dat jouw planningen al volledig op orde zijn, dan is het alsnog goed om eens te kijken of je niet iets aan de vele handige time management tips kunt hebben die je online kunt vinden. Er zijn namelijk heel handige sites waarop je zeer effectieve tips kunt vinden om je werk nog beter uit te kunnen voeren. Deze tips worden ook steeds weer aangevuld, dus toen men bijvoorbeeld massaal moest gaan thuiswerken in tijden van corona, kon je weer heel actuele tips vinden. Vandaar dat het altijd een goede zaak is om nieuwe tips te zoeken omdat je nooit te oud bent om nieuwe dingen te leren die je leven aangenamer kunnen maken.

Neem ook eens vrij

Het klinkt misschien gek, maar een goede manier om je productiviteit op te voeren, is door ook eens vrij te nemen. Voortdurend doorwerken, is niet gezond en je productiviteit zal dalen. Vergelijk het met een motor: een oververhitte motor heeft op een gegeven moment tijd nodig om af te koelen om vervolgens zelfs harder dan eerst door te kunnen draaien. Geef jezelf daarom ook eens een dag vrij en probeer tenminste een dag in het weekend vrij te houden.

About Author /

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search