Plezier op de werkvloer: 4 redenen waarom dat belangrijk is

Het is als werkgever belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw werknemers plezier op de werkvloer ervaren. Plezier op de werkvloer is namelijk misschien wel belangrijker dan je denkt. Daarom hebben we hieronder een aantal redenen voor je opgesomd waarom plezier op de werkvloer zo belangrijk is.

1. Fijne werksfeer

Als jullie onderling met de collega’s een lolletje kunnen maken, zal dit ervoor zorgen dat er een fijne werksfeer ontstaat. Een fijne werksfeer zorgt ervoor dat de werknemers ontspannen zijn en zich op hun gemak voelen. Dit kan ook weer voordelig zijn voor de samenhang, maar bijvoorbeeld ook voor de productiviteit op de werkvloer. Met een fijne werksfeer zijn collega’s bijvoorbeeld ook in staat om elkaar te helpen.

2. De collega’s leren elkaar beter kennen

Als er plezier heerst op de werkvloer, zal dat ervoor zorgen dat de medewerkers elkaar beter kunnen leren kennen. Door lol met elkaar te beleven, ontstaat er een diepere connectie onderling en dat zal er ook voor zorgen dat er band kan worden opgebouwd – naast de band als collega’s zijnde. 

3. Werkgeluk vergroten

Plezier op de werkvloer kan er ook voor zorgen dat het werkgeluk van de medewerkers kan worden vergroot. Werkgeluk betekent dat medewerker gelukkig is in het werk wat hij of zij doet. En tevreden medewerkers zijn belangrijk: medewerkers kunnen productiever worden, zitten goed in hun vel en bovendien kan zelfs het ziekteverzuim worden verminderd.

4. Creatiever worden

Wist je dat plezier op de werkvloer ook een effect kan hebben op de creativiteit van de medewerkers? In een ontspannen, prettige en plezierige werksfeer kunnen werknemers op een laagdrempelige manier hun ideeën op tafel leggen en daar kunnen de andere werknemers weer hun inspiratie uit halen. Hierdoor kan er misschien wel een briljant plan ontstaan!

Hoeveel plezier ervaren jouw medewerkers eigenlijk?

Plezier op de werkvloer is dus erg belangrijk, maar weet jij eigenlijk wel in hoeverre jouw medewerkers dit ervaren? Om te achterhalen hoe tevreden jouw medewerkers zijn, kun je een mto uitvoeren. Een mto wordt ook wel een medewerkerstevredenheidsonderzoek genoemd. Zo’n onderzoek kan bijvoorbeeld bestaan uit een aantal vragen, waarin wordt gevraagd naar de mate van tevredenheid op de werkvloer. Als er punten naar voren komen waarin de medewerker ontevreden is, kun jij als werkgever weer werken aan verbeterpunten. Op deze manier kun jij het plezier op de werkvloer vergroten, en laat je zien dat de medewerker zich gehoord voelt. Meer voordelen en de werking van een mto, lees je op everybodyfrank.com.

About Author /

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search