Voordelen van zonnepanelen op je bedrijfspand

De hoeveelheid zonne-energie die bedrijven tegenwoordig opwekken, is de afgelopen jaren steeds meer geworden. Het oppervlakte van de daken van bedrijfspanden is groot, maar wordt toch nog door veel bedrijven niet optimaal benut. Je kunt een groot verschil maken door zonnepanelen op het dak te leggen. We gaan je vertellen wat de voordelen zijn. 

Besparen op je energierekening

De meest voor de hand liggende reden is natuurlijk dat je kunt besparen op de energierekening. Zeker bij een bedrijfspand kunnen deze flink oplopen, dus een beetje besparen kan nooit kwaad. De energie die je opwekt met zonnepanelen kun je gebruiken binnen het bedrijf.  Na je investering begin je meteen met besparen. Het kan wel even duren voordat je de investering van het plaatsen van de zonnepanelen terugverdiend hebt, maar nadat je de investering terug hebt verdiend, kun je nog jaren profiteren van de besparingen die het je zal opleveren. Geen ruimte om zelf te investeren? Je kunt als bedrijf ook zonnepanelen huren en op die manier je voordeel eruit halen. 

De waarde van het pand en het energielabel  

Als je een bedrijfspand koopt, verkoopt of verhuurt is het verplicht om deze te leveren met een geldig energielabel. Energielabels zijn de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden. Het label geeft de energieprestatie van een gebouw aan en loopt van A t/m G. Hierbij wil je het liefst een label A, aangezien dat het meest zuinig is. Dit label is gebaseerd op hoe duurzaam en energiezuinig het pand is. Zo wordt er gekeken naar het glas en de isolatie van het pand. Het plaatsen van zonnepanelen kan het energielabel van het pand ook verbeteren. Daarnaast is ieder kantoorpand groter dan 100 m² in Nederland verplicht om minimaal een energielabel C te hebben. Hoe hoger het energielabel is, hoe hoger de waarde van je pand ook kan worden. 

Duurzaam ondernemen

Door het klimaatprobleem, wat steeds groter wordt en steeds meer aandacht krijgt, is duurzaam ondernemen ook steeds belangrijker geworden. Elk bedrijf moet op zijn eigen manier bijdragen aan een beter milieu. Het plaatsen van zonnepanelen is al een goed begin. Het maatschappelijk verantwoord ondernemen staat dan ook steeds hoger in het vaandel. Er wordt niet meer alleen gekeken naar het product of de dienst van een bedrijf, maar ook naar de duurzaamheid. Met zonnepanelen kan een bedrijf laten zien dat je om het milieu geeft en duurzaam ondernemen hoog in het vaandel hebt staan. 

About Author /

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search