Webinars zijn de toekomst

Het is geen geheim dat webinars de toekomst zijn. Dat je dit leest zegt al genoeg. Nu is het nog zaak dat jij jouw kennis met andere deelt. Laten we een aantal misverstanden uit de wereld helpen en duidelijk maken waarom webinars de toekomst zijn. 

Webinars zijn alleen voor evenementen 

Dat webinars alleen voor eenmalige evenementen zijn, is gelijk het eerste misverstand. Je publiek wilt consistentie! Hoe vaker je webinars geeft, hoe meer je publiek groeit. 

Helaas zal het niet zo zijn dat je doelgroep staat te juichen de eerste keer dat je een evenement organiseert. Er zal geen groot publiek met open armen staan te wachten om je uitnodigingen in ontvangst te nemen. 

Je doelgroep moet weten waar en wanneer je er bent als zij in contact willen komen. Dat is een van de belangrijkste dingen. Kijk eens naar YouTube. Als je consistent video’s publiceert op dezelfde datum en tijd, belonen ze dit door je goed in het algoritme te plaatsen. Dat is natuurlijk niet zonder reden. Je publiek verwacht iets van je en het werkt goed als ze die verwachting kunnen inschatten. 

Je doelgroep stap voor stap laten groeien is de sleutel tot succes. YouTubers die het meest succesvol zijn, zijn niet succesvol geworden door af en toe en video te posten, maar door consistentie. Bij webinars is dit precies zo!

Consistent webinars geven, zorgt ervoor dat jouw groep loyale kijkers snel groeit en dat ze echt binding voelen met je bedrijf. 

Online of offline events

Nu alles weer open is, betekent het niet dat alles weer wordt zoals vroeger. Want hoeveel hebben we geleerd tijdens de pandemie? Bedrijven hebben het gemak van online events ervaren. 

Voordeliger dan offline events

Een webinar organiseren is een stuk voordeliger dan het organiseren van een fysiek evenement. Je hebt geen kosten voor catering en locatie, de kosten om gastsprekers in te huren is lager en ook het vervoer van mensen is goedkoper. 

Makkelijker voor je publiek 

Geen uren meer in de auto, openbaar vervoer of het vliegtuig. Geen strakke pakken en kokerrokken, maar gewoon thuis vanuit je comfi-outfit een evenement bijwonen. Hoe heerlijk is dat? Moeten we nog meer redenen geven waarom het makkelijk is voor je publiek? 

Beter schaalbaar 

Geen ongemak van te grote zalen, of erger nog, een zaal die vol is en er kan niemand meer bij. Met webinar software heb je dat gedoe allemaal niet. Je upgrade gewoon je abonnement als je merkt dat er veel animo is. Dan is er ruimte zat voor iedereen! 

Natuurlijk is het ook helemaal niet fijn als je een grote zaal huurt en er komt niemand. Het kan zelfs schadelijk voor je reputatie zijn! Tijdens een webinar ziet je publiek niet hoeveel kijkers er zijn. Weer een probleem minder.

Dit zijn de feiten

Mensen zijn er gewend aan geraakt om online evenementen mee te maken. Een online event is makkelijker om te organiseren en de doelgroep kan makkelijker deelnemen dan bij een offline event. Webinars zijn voordeliger, gemakkelijker, beter toegankelijk en efficiënter dan fysieke events. Wanneer geef jij je eerste webinar? 

Webinars zijn de toekomst!

About Author /

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search