5 Redenen om te investeren in je werknemers

1. Het helpt goede werknemers aan te trekken.

Als een werkzoekende ziet dat een bedrijf investeert in de ontwikkeling van zijn werknemers, weet hij dat het bedrijf hem waarschijnlijk veel meer waardeert en hem zowel professioneel als persoonlijk wil zien groeien. Bovendien zijn werkzoekenden die zich willen ontwikkelen goede kandidaten voor openstaande functies, omdat ze laten zien dat ze hun vaardigheden willen ontwikkelen, en op hun beurt het bedrijf helpen succesvol te zijn.

2. Het houdt werknemers gemotiveerd.

Werknemers die niet geëngageerd zijn, zijn minder productief en krijgen eerder een burn-out. Ze hebben geen gevoel van verbondenheid of loyaliteit met hun werkplek en zullen eerder geneigd zijn te vertrekken. Met steeds meer werk op afstand, waardoor de grenzen tussen werk en privé vervagen, en het potentiële gebrek aan kameraadschap dat kantooromgevingen doorgaans bieden, blijven burn-out en disengagement toenemen.

Investeren in de ontwikkeling van werknemers creëert mogelijkheden voor werknemers om zich enthousiast te voelen over leren en groeien. Het creëert ook mogelijkheden voor werknemers om een betere band met elkaar te krijgen door samen nieuwe vaardigheden te oefenen. Een tool die u kan helpen hierbij is lms hr.

3. Het is een investering die zich op de lange termijn terugbetaalt.

Bedrijven kunnen aarzelen om te investeren in de ontwikkeling van hun werknemers, omdat het rendement niet altijd onmiddellijk is. Toch is het aanbieden van ontwikkelingsmogelijkheden voor werknemers een investering die zich op de lange termijn terugbetaalt.

Zelfs één werknemer die blijft omdat een bedrijf zorgt voor de ontwikkeling van zijn werknemers, maakt het de moeite waard. Stelt u zich het rendement van de investering eens voor als het merendeel van de werknemers in de loop der jaren bij het bedrijf blijft.

4. Het creëert voorbeeld werknemers en versterkt het talent binnen het bedrijf.

Investeren in de ontwikkeling van werknemers houdt niet alleen werknemers binnen het bedrijf, het creëert ook een duidelijk pad voor werknemers naar opwaartse mobiliteit. Werknemers die al bij het bedrijf werken, kennen de ins-and-outs die de aanlooptijd verkorten, en hebben al een gevoel van loyaliteit.

5. Het helpt uw organisatie klaar te zijn voor de toekomst.

Terwijl we blijven worstelen met de gevolgen van de pandemie, is het duidelijk dat er veel traditionele, verouderde werkpraktijken waren die moeten evolueren. Wat we dachten te weten over hoe werknemers kunnen en willen werken is aan het veranderen, waarbij aanpassingsvermogen een cruciale factor is bij het creëren van een veerkrachtig personeelsbestand.

Investeren in de ontwikkeling van werknemers is meer dan alleen het bijscholen van werknemers met technische vaardigheden. Een focus op vaardigheden als effectieve communicatie, aanpassingsvermogen en meer helpt om werknemers klaar te stomen voor alle veranderingen die op hen afkomen. Het is gemakkelijk om verstrikt te raken in het uitvoeren en beheren van de dagelijkse activiteiten van een bedrijf, maar de ontwikkeling van werknemers moet een onderdeel zijn van de bedrijfsstrategie van elke moderne organisatie.

About Author /

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search