4 redenen om voor een Shopify website te kiezen

Wil je een eigen website bouwen, maar ontbreekt het je aan de kennis om deze helemaal zelf te ontwikkelen? Denk dan niet dat je direct contact op moet nemen met een webdesigner. Er zijn namelijk platformen die je ondersteunen bij het bouwen van een website. Shopify is een voorbeeld van zo’n platform. Twijfel je of dit iets voor jou is? In deze tekst zetten wij 4 redenen op een rijtje om voor een Shopify website te kiezen.

1. Makkelijk en snel

Wie denkt dat er veel tijd gaat zitten in het bouwen van een website, heeft het mis. Shopify maakt het namelijk mogelijk om makkelijk en snel een eigen website of webwinkel te realiseren. Dit komt onder meer doordat het platform een groot aantal templates heeft die je direct kunt implementeren. Het grote voordeel hiervan is dat je zelf niet aan de slag hoeft met codes. Ook is het niet nodig om plugins toe te voegen om bijvoorbeeld de snelheid van jouw Shopify website te verhogen. Je profiteert hierdoor niet alleen zelf van een snelle website, maar dat geldt ook voor bezoekers. 

2. Gebruiksvriendelijk

Heb je in het verleden al verschillende platformen uitgeprobeerd om een eigen website op te zetten? Dan liep je mogelijk telkens tegen de gebruiksvriendelijkheid aan. Veel platformen gooien namelijk geen hoge ogen als het op gebruiksvriendelijkheid aankomt. Shopify is wat dat betreft een uitzondering. Dit content management systeem (CMS) is namelijk bijzonder gebruiksvriendelijk. Hierdoor kunnen zowel professionals als beginners een website bouwen via dit platform.

3. SEO-functies

Omdat veel mensen zich tot het internet richten als zij op zoek zijn naar een product of dienst, is het belangrijk dat jouw website goed vindbaar is. Shopify helpt je hier een handje bij. Dit platform bevat namelijk de belangrijkste SEO-functies om gevonden te worden door internetgebruikers. Naast headings kun je ook alt tags en meta titels eenvoudig invoeren. Toch biedt dit geen garantie dat je bij de bovenste resultaten van een zoekmachine komt te staan. De teksten op jouw website spelen hier namelijk ook een belangrijke rol in. Shopify ondersteunt je weliswaar bij een goede vindbaarheid, maar je moet hier zelf ook de nodige tijd en moeite in steken.

4. Kosten vallen mee

Een website bouwen via Shopify brengt kosten met zich mee. De meeste mensen zien dit als nadeel, maar de kosten vallen wat ons betreft reuze mee. Shopify biedt namelijk verschillende pakketten aan waaruit je kunt kiezen. Het gaat hier om complete pakketten, waardoor het niet nodig is om achteraf nog allerlei plugins of modules aan te schaffen. Hierdoor weet je waar je aan toe bent en dat is bij andere platformen lang niet altijd het geval. Twijfel je tussen twee pakketten? Kies dan eerst voor de goedkoopste. Je kunt namelijk makkelijk upgraden naar een uitgebreider pakket.

About Author /

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search