Branding van je webshop verbeteren

Zodra er wat in je webshop besteld wordt door een klant, kan hij eigenlijk al niet meer wachten tot hij het ontvangt. Ondanks dat hij het zelf besteld heeft en precies weet wat er in zit, weet hij natuurlijk nog niet hoe hij het pakketje gaat ontvangen. Door de branding van je webshop door te trekken in je verpakkingsmateriaal, zal het echt een verlengstuk van je bedrijf zijn en aanvoelen als een cadeautje als het bij de klant arriveert. We gaan je vertellen hoe. 

Het doel van je branding

Het verbeteren van je branding heeft verschillende doelen en redenen. De meeste bedrijven kiezen voor een sterke branding om hun verhaal te kunnen vertellen. Ook is herkenbaarheid een groot onderdeel hiervan. Er wordt een huisstijl ontwikkeld met herkenbare kleuren en een opvallend logo. Dit zorgt ook voor vertrouwen bij mensen. Als mensen een bedrijf of merk herkennen, zullen ze hier ook sneller bestellen dan bij een onbekend merk. Als deze branding en huisstijl ook wordt doorgetrokken in het verpakkingsmateriaal, zal ook de doos die geleverd wordt herkenbaar zijn. Dit kan ook zorgen voor een hogere loyaliteit bij klanten. Als het pakketje altijd netjes en verzorgd geleverd wordt, zal het uitpakken als een cadeautje voelen. Dit zal ervoor kunnen zorgen dat de klant terug blijft komen en ook de volgende keer weer bij je besteld. 

Hoe pak je het pakket in?

Voordat je een bestelling kan versturen, moet het natuurlijk ingepakt worden. Dit begint bij het vinden van passend verzendmateriaal. Verzenddozen bestellen kun je makkelijk online doen. Zo kun je de verschillende mogelijkheden vergelijken en kijken welke maat doos en welk verpakkingsmateriaal het beste bij jouw producten past. Hierbij is de inhoud van het pakket ook belangrijk. Niet alleen het product, maar ook het materiaal dat het product beschermt. Zorgt dat dit ook aansluit bij de branding van je bedrijf. Als je staat voor duurzaamheid zal het niet aansluiten om veel plastic beschermmateriaal te gebruiken. Je kunt dan bijvoorbeeld beter kiezen voor wateroplosbare packing peanuts of gerecycled karton als opvulling.  

Branding als verlengstuk

Het verpakkingsmateriaal van je webshop is dus echt een verlengstuk van waar je voor staat. Zorg dat je logo mooi en duidelijk op de doos staat en het meteen herkenbaar is. Ook de afwerking en textuur is van belang. BijĀ Superdoos bieden ze verschillende soorten en afwerkingen aan. Zo kun je kiezen voor bijvoorbeeld een luxe glanzende afwerking of juist voor duurzaam en voor geen extra coating op de doos.

About Author /

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search