De lekkerste brunch zelf maken? 5x inspiratie

De brunch, het moment tussen ontbijt en lunch, is perfect voor dagen waarop je jezelf wilt verwennen met iets extra’s. Of je nu gasten hebt of gewoon een luie zondagochtend wilt vieren, het samenstellen van een heerlijke brunch kan heel leuk en lekker zijn. Met deze vijf recepten combineer je zoete en hartige smaken en maak je voor iedereen een heerlijke maaltijd.  

1. Ei in een broodje

Ei is een veelvoorkomend ingrediënt in recepten voor brunch. Een eenvoudige, maar lekkere optie is dan ook het bakken van eieren in broodjes. Daarvoor snij je de bovenkant van een klein rond broodje open, hol je het licht uit en breek je een ei in elk broodje. Vervolgens voeg je wat geraspte kaas, fijngesneden ham en kruiden toe voordat je het in de oven plaatst tot het ei gestold is. Dit hartige gerecht is eenvoudig te maken en pas je gemakkelijk aan aan je persoonlijke voorkeuren.

2. Mini quiches Lorraine

Daarnaast zijn mini quiches ideale hapjes voor een brunch, omdat ze zowel warm als koud geserveerd kunnen worden. De klassieke Quiche Lorraine, met zijn hartige combinatie van spek en Gruyère, is een favoriet die nooit teleurstelt. Maak individuele porties voor een persoonlijke touch die zowel praktisch als elegant is.

3. Avocado toast met een twist

Avocado toast is een klassieker en voor een goede reden. Probeer avocado eens te combineren met gekarameliseerde uien, geitenkaas en een gepocheerd ei bovenop. Het romige van de avocado, het zoete van de ui, het zoute van de kaas en het rijke van het ei zorgen samen voor een heerlijke smaak.

4. Belgische wafels 

Geen brunch is compleet zonder een zoet element. Belgische wafels, goudbruin en licht krokant aan de buitenkant met een zachte, luchtige binnenkant, kan je combineren met veel verschillende toppings. Serveer ze bijvoorbeeld met vers seizoensfruit, slagroom of ahornsiroop.

5. Fruit en yoghurt parfaits

Voor een lichtere optie, zijn fruit en yoghurt parfaits een kleurrijke en gezonde keuze. Laagjes van yoghurt, granola en vers seizoensfruit in glazen maken een visueel aantrekkelijk en heerlijk gerecht. Ze zijn makkelijk vooraf te maken en bieden een verfrissende tegenhanger van de hartige gerechten.

Brunch in stijl

Met een brunch kan je zowel met de recepten als met de presentatie creatief zijn. Door te kiezen voor een mix van hartige en zoete recepten, kun je een menu samenstellen dat iedereen lekker vindt. Of je nu indruk maakt op gasten of jezelf verwent, deze vijf gerechten bieden de mooie basis voor een heerlijke brunch. Pak je beste servies, zet de champagne koud en bereid je voor op een ochtend vol verwennerij.

About Author /

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search