Zo kies je de beste koffiemachine voor kantoor

Een koffiemachine voor op kantoor moet aan heel andere eisen voldoen dan het apparaat dat je thuis gebruikt. Een van de grote verschillen zit ‘m in de hoeveelheid koffie die dagelijks wordt gedronken. Consumenten koffieapparaten voor thuis zullen misschien 5 tot 8 kopjes koffie dagelijks produceren. Op kantoor ligt die verhouding heel anders, daar moet het apparaat misschien wel 30 tot 50 kopjes per dag aankunnen.

Consumenten koffieapparaat vs. professionele koffiemachine

De meeste koffieapparaten zijn gebouwd naar de levensduur van het aantal te zetten kopjes koffie. Zo kan een Nespresso gedurende zijn levensduur misschien 5.500 kopjes koffie aan. Voor thuisgebruik prima, daar doe je dan wel een paar jaar mee, maar op kantoor betekent dit dat het apparaat al na een half jaar serieuze mankementen begint te vertonen en vervangen moet worden. En dat wil je niet. Een koffieapparaat voor op kantoor moet daarom een professionele koffiemachine zijn, die de grote dagelijkse vraag naar koffie wel aankan.

Waaraan moet een professionele koffiemachine voldoen? 

Een professionele koffiemachine kan meer dan een consumenten apparaat doorgaans. Zo moet hij voldoen aan de volgende eisen: op kantoor wil je een bonen automaat, dat biedt de beste koffie.

  • De sterkte moet ingesteld kunnen worden per kopje, net als de hoeveelheid melk.
  • Het apparaat moet zelf automatisch, naar vraag, melk kunnen stomen, zonder dat een medewerker dat hoeft te doen.
  • Zelf melk stomen is onhygiënisch op kantoor; het tuitje moet ook schoongemaakt worden – mensen voelen zich vaak niet verantwoordelijk hiervoor; neem die optie weg en laat het apparaat zelf automatisch melk stomen. 
  • Daarnaast moet hij gemakkelijk te reinigen zijn. Stel enkele medewerkers aan die het apparaat dagelijks, aan het begin van de dag reinigen (dit is vaak een geautomatiseerd proces). 
  • Dit reinigingsproces is heel belangrijk, zowel om de werking van het apparaat te waarborgen, maar ook naar HACCP regels op het werk (daar waar met melkproducten gewerkt wordt, kunnen mensen ziek worden).

Spreek daarnaast periodiek een algehele reiniging en onderhoud af met de leverancier, zorg dat dit onderdeel wordt van het contract. Op deze wijze heb je als bedrijf jarenlang plezier van het professionele koffieapparaat. 

Het genot van perfecte koffie op het werk

De gebruikte koffiebonen hoeven niet per se ‘de hoofdprijs’ te kosten; spreek met de leverancier van het apparaat de levering van koffie af, en bedwing de laagst mogelijk prijs. Schaf ook mooie koffiekopjes van het koffiebonen merk aan, ook dit verhoogt de professionaliteit – je doet hiermee nauwelijks nog onder voor een koffiebar. 

Nu er een professionele koffiemachine op het werk aanwezig is, verhoogt dit stukje professionaliteit op een bepaalde manier de sfeer. Klanten en medewerkers voelen zich meer gewaardeerd, wanneer je als werkgever belang hecht aan deze dagelijkse faciliteiten. Het gevoel van ‘er wordt goed voor ons gezorgd’ overheerst. Daarnaast maakt het een goede indruk op de klant, precies wat je wilt als bedrijf. 

Je kunt medewerkers een cursus barista laten volgen, waar zij in een dagdeel héél veel over koffiezetten met een professioneel apparaat leren, dit is een leuke teamactiviteit, wat zorgt voor nog meer mogelijkheden met het koffieapparaat. 

About Author /

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search