Heb jij deze verzekeringen al afgesloten voor je bedrijf?

Als ondernemer heb je het eigenlijk altijd druk. Soms blijven belangrijke taken daardoor liggen. Denk bijvoorbeeld aan het regelen van de juiste verzekeringen voor je bedrijf. De kans is groot dat je daar nooit eens echt goed voor bent gaan zitten. Als dat het geval is, maak je dan vooral geen zorgen. Dit artikel is namelijk voor jou. In deze blog bespreken we drie verzekeringen die het overwegen waard zijn. Waardevolle informatie, dus lees snel verder!

Bedrijfsstagnatieverzekering

De eerste polis die we onder je aandacht willen brengen, is de bedrijfsstagnatieverzekering. De naam legt eigenlijk al grotendeels uit waarvoor deze polis bedoeld is. Het idee is dat je er op kunt terugvallen wanneer je bedrijf stagneert en de inkomsten teruglopen.

Stel je voor dat je bedrijfspand getroffen wordt door brand of flinke waterschade, waardoor jij en je personeel simpelweg niet meer aan het werk kunnen. Een paar dagen houden jullie het vast wel vol, maar duurt het oponthoud langer, dan gaan de inkomsten simpelweg teruglopen. Bij de bedrijfsstagnatieverzekering spreek je af dat je bedrijf een uitkering ontvangt wanneer de brutowinst onder het normale niveau valt, bijvoorbeeld door blikseminslag of storm. Dat is een prettig vangnet om te hebben, want je weet dan zeker dat je altijd de rekeningen kunt blijven betalen.

Rechtsbijstandverzekering

De volgende polis die het overwegen waard is, is de rechtsbijstandverzekering zakelijk. Hoewel je er waarschijnlijk liever niet over nadenkt, kan het zomaar voorkomen dat je bedrijf verwikkeld raakt in een juridisch conflict. Zeker als je bedrijf groeit, je meer mensen in dienst neemt en je met meer klanten en leveranciers te maken krijgt, neemt de kans op een juridisch conflict toe. Het is dus slim om je hiertegen in te dekken.

Dat kun je doen met een rechtsbijstandverzekering voor je bedrijf. De dekking zakelijke rechtsbijstandverzekering verschilt uiteraard per verzekeraar, maar over het algemeen krijg je bij een juridisch conflict een jurist toegewezen door de verzekeringsmaatschappij. De kosten die je moet betalen als je een zaak verliest, de zogenaamde proceskosten, betaalt ook de verzekeraar voor je.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

De laatste polis die we willen bespreken, is eigenlijk meer voor jou als ondernemer dan voor je bedrijf. Toch is de arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) een hele belangrijke polis om te overwegen. Als ondernemer hoef je namelijk niet te rekenen op een uitkering van de overheid als je arbeidsongeschikt raakt. Die uitkering krijg je namelijk alleen als je in loondienst bent.

Met een AOV kun je toch een uitkering krijgen als je langere tijd niet kunt werken. Die uitkering krijg je niet van de overheid, maar van je verzekeraar. De hoogte van de uitkering kun je zelf bepalen bij het afsluiten van de polis. Zo kun je zeker weten dat je ook je rekeningen kunt betalen als je niet meer kunt werken.

About Author /

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search