Hoe je jouw onderneming kunt laten groeien

Je bent net begonnen met je onderneming, maar je weet niet zo goed hoe je zichtbaar wordt in de markt tussen al die andere grote ondernemingen. Daar moet je natuurlijk tijd en geld insteken en met deze tips kun je alvast beginnen om jouw onderneming te laten groeien. 

Zichtbaar worden

Dit klinkt heel simpel, maar dit gaat meestal niet zo: zichtbaar worden. Er zijn namelijk honderden ondernemingen en vooral als je net begint, kent niemand jouw onderneming en zal niemand het vinden. Daarom moet je zichtbaar worden zodat klanten je onderneming gaan vinden. Je kunt daarom een website laten maken of zelf een website in elkaar gaan zetten. Een website in elkaar laten zetten is misschien niet de voordeligste optie maar wel de optie waar het op een goede manier gebeurt, en hierdoor is dit zeker je geld waard. Want websitebouwers hebben verstand van websites bouwen en hebben dit meestal binnen een mum van tijd geregeld, zodat jij meteen kan beginnen met je onderneming. Professioneel een webshop laten bouwen is ook een goede optie om zichtbaar te worden voor je klanten. 

Klanten werven

Een onderneming is niks zonder klanten, daarom is het belangrijk om deze te hebben en te behouden. Om klanten kennis te laten maken met jouw onderneming, kun je een website laten maken maar hoe komen klanten op jouw website? Daar zijn een aantal manieren voor zoals SEO, SEA en linkbuilding.

Je wilt natuurlijk bovenaan Google komen te staan als klanten zoeken naar een product die jij verkoopt. Daar helpt SEO heel erg mee. SEO betekent in het Nederlands namelijk zoekmachineoptimalisatie en voer jij uit op je website zodat klanten je beter kunnen vinden. Ten eerste moet je website er technisch goed uitzien, daarna kun je met Google Analytics zien wie er op je website belanden en welke doelgroep dit is. Hierdoor ben je al een heel eind, maar dan begint de SEO pas. Door deze informatie weet je op welke zoekwoorden je klanten zoeken, nu ga je die zoekwoorden verwerken in webteksten op je website. En als je meerdere teksten hebt geschreven dan is het afwachten: SEO is namelijk geen sprint, maar een marathon. 

Social media inzetten

Ongeveer 96 procent van de bevolking in Nederland is actief op social media. Wanneer jij een goed socialmediaplan- en platformen hebt, kun je een enorm publiek bereiken. Daarnaast is social media een goedkope manier om te promoten, want een account aanmaken is gratis. Hierdoor heb je geen extra kosten, alleen zal je er wel tijd in moeten steken om een goed socialmediaprofiel te maken. Want in het begin heb je waarschijnlijk maar een paar volgers, maar zal dit groeien naarmate je actiever wordt op social media.

About Author /

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search