5 redenen waarom elk bedrijf moet investeren in kunst

Er bestaan twee groepen mensen als het gaat om kunst: de een houdt ervan, terwijl de ander er niets mee heeft. Toch zal kunst veel in de mens teweegbrengen, en niet alleen wanneer je kunst in de woonkamer hebt hangen. Hieronder staan namelijk vijf redenen waarom ieder bedrijf zal moeten investeren in kunst.

1. Kunst maakt je productiever

Uit onderzoek blijkt dat je productiever te werk gaat wanneer er een kunstwerk in de ruimte staat. Je investeert namelijk in de ruimte waarin de werknemers moeten gaan werken. En dat zorgt voor een positiever effect, want mensen worden blijer in een gekleurde ruimte dan in een grijze, saaie omgeving. Dat betekent dat jullie beter gaan presteren. En dat is voor jou als werkgever een grote win-winsituatie! 

2. Verlaagt stress

Wist je dat kunst stress verlaagt? Wanneer je kijkt naar kunst kan dat voor ontspanning zorgen, waardoor jouw stresslevel zakt. Het stofje dopamine wordt namelijk aangemaakt, wat ook wel het gelukshormoon wordt genoemd. Bovendien zal het de kans op een burn-out met maar liefst tien procent verminderen. Dit kan bij een bedrijf aardig wat ziekteverzuim én geld schelen. Wanneer een werknemer ziek is moet diegene namelijk wel doorbetaald worden. 

3. Persoonlijke uitstraling

Met kunst kun jij als bedrijf zijnde een verhaal vertellen. Het geeft jouw bedrijf een bepaalde uitstraling, je kunt sneller succesvoller worden en je wordt als een creatief bedrijf gezien. Weet je niet goed welk kunstwerk bij jouw bedrijf past? Bezoek dan eens Kunstuitleen Amersfoort: dit is een kunstuitleen met wel duizenden kunstwerken van verschillende kunstenaars. Hier zit vast wel een kunst-match tussen. En wanneer je kunst gaat huren brengt dat nóg meer voordelen met zich mee. Wanneer je bent uitgekeken op het kunstwerk of het staat niet meer mooi in het interieur, dan kun je jouw oude kunstwerk inruilen voor een ander. Handig!

4. Fiscaal aftrekbaar

Kunst kopen en huren is voor bedrijven fiscaal aftrekbaar. Het is daarom nog aantrekkelijker om wat kunstwerken in het bedrijf op te hangen, want je bent simpelweg een stuk voordeliger uit. De kosten van zo’n kunstwerk vallen dan onder de bedrijfsinrichting, net als een bureau of een lamp. 

5. Zorgt voor inspiratie

Wanneer je naar een witte muur kijkt zal je niet gauw nieuwe inspiratie opdoen. Wanneer daar een mooi kunstwerk hangt, zal dat het tegendeel bewijzen. Je wordt creatiever, motiverender en zoekt naar nieuwe inspiratie. Redenen genoeg dus om jouw bedrijfspand vol te hangen met mooie kunstwerken. 

About Author /

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search