Betaal jij teveel loonkosten? Controleer dit in je salarisadministratie

Salarisadministratie is bij elke onderneming een belangrijk onderdeel. Het spreekt voor zich dat werknemers op tijd moeten worden betaald en dat de administratie, ook voor de belastingdienst, op een juiste manier wordt bijgehouden. Wat je als onderneming niet wilt, is onnodig teveel loonkosten betalen. Het geld kun je ook aan andere doeleinden uitgeven die wellicht effectiever zijn voor jouw onderneming.

Je kunt in je salarisadministratie controleren of je teveel loonkosten betaalt. Op de website salure.nl heb je allerlei slimme oplossingen met software die salarisadministratie makkelijker maken. Daarmee kun je ook sneller inzien waar je op loonkosten kunt bezuinigen. Lees snel verder om te weten hoe je dit kunt controleren.

Controleer op subsidie

Salarisadministratie is niet bij iedereen een geliefd vakgebied om op te pakken. Daarom wordt vaak overwogen: ‘ga ik salarisadministratie uitbesteden of zelf doen?’. Als je het hebt uitbesteed, kun je bij het externe bedrijf navragen of er mogelijkheden zijn voor subsidies. Vaak kan dat eenvoudig worden ingezien en zijn specialisten goed op de hoogte van de opties.

Voor verschillende doeleinden kun je namelijk subsidies ontvangen. Een daarvan is als je een stageplek aanbiedt voor studenten. Is het zo dat je stagiaires in dienst hebt? Kijk dat dan vooral even na. Je kunt er maandelijks geld voor krijgen van het ministerie als je daar wat aandacht aan besteedt. Ook kan het zijn dat je subsidie krijgt als je kwetsbare groepen in de samenwerking in dienst hebt of je wetenschappelijk personeel hebt. De specifieke regels kun je terugvinden.

Ga je loonkostenvoordeel nog eens na

Niet alleen kun je subsidie aanvragen voor bepaald personeel, ook kun je er een loonkostenvoordeel mee krijgen. Op het moment dat je werknemers in dienst neemt die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt, zou je daar namelijk gebruik van kunnen maken. Ook hier zijn verschillende soorten groepen te onderscheiden en is er sprake van specifieke eisen. De exacte reglementen kun je terugvinden op het internet. Over het algemeen geldt het volgende.

Je kunt loonkostenvoordeel aanvragen op het moment dat je ouderen in dienst hebt. Daarmee heb je het over werknemers die ouder zijn dan 56 jaar. Naast ouderen kan dit gelden voor arbeidsbeperkte werknemers die in dienst komen of herplaatst worden, werknemers in de categorie banenafspraak, of scholingsbelemmerden. Van het UWV krijg je dan per uur dat een werknemer werkt, geld terug. Dat voordeel kan flink oplopen, waardoor het zeker de moeite waard is om dit loonkostenvoordeel eens na te gaan.

About Author /

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search