Hoe staat het er nu voor met Abdelhak Nouri van Ajax?

Veel fans dachten dat Abdelhak Nouri in de voetsporen van grote Ajax-talenten als Johan Cruyff, Marco van Basten en Dennis Bergkamp zou volgen en de volgende grote wereldster zou worden. Tot hij werd getroffen door een hartstilstand tijdens een oefenwedstrijd in de zomer van 2017. Nouri overleefde de hartstilstand, maar hield er wel blijvende hersenschade aan over. Sindsdien is er veel gebeurd en zijn er ook nog elke dag ontwikkelingen. Het is zeker ook interessant om eens te kijken hoe het er nu voor staat met hem.

Bij bewustzijn, maar laag

Het is vooral belangrijk om te stellen dat in de tussenliggende periode Nouri wel bijgekomen is uit de coma waar hij eerst in lag. Hij is ook naar huis gegaan. Daar is hij inmiddels al enkele jaren. Hij is weliswaar wakker, maar in een lage staat van bewust zijn. Dit werd onlangs gedeeld door Khalid Kasem, de woordvoerder van de familie Nouri. Hij heeft wel zijn familie om zich heen. Een bijkomend nadeel was wel de coronapandemie. Daardoor moest er heel voorzichtig met de situatie worden omgesprongen. Dit is een belangrijke zaak voor zijn gezondheid.

In een stabiele situatie

De gezondheid van Abdelhak Nouri bevindt zich momenteel eigenlijk in een stabiele situatie. Gaat niet achteruit, maar hij wordt ook niet heel veel beter. Uitgaande van de situatie waarin de voetballer en zijn familie zitten, zou je wel kunnen stellen dat het op dit moment aardig gaat. Dat is in ieder geval hoe woordvoerder Kasem de situatie omschreef toen hem daar recentelijk naar gevraagd werd. Of het ooit nog zal veranderen en er veel vooruitgang te verwachten is, valt niet te zeggen. Al lijkt het daar nu niet op.

Problemen met de club

De gezondheid van Abdelhak Nouri is niet het enige wat speelt in deze kwestie. Er is ook al lange tijd een slepende zaak rondom de afhandeling van de kosten en financiën. Ajax speelt hier als club immers ook een grote rol in. De club en de familie kunnen er maar niet goed uitkomen hoe dit nu afgehandeld moet worden. Dit doet de zaak rondom de hartstilstand en de manier waarop hiermee omgesprongen is natuurlijk ook allemaal geen goed. Het is voor fans dan ook een reden om vaak de kant van de getroffen voetballer te kiezen. Ook deze kant is voorlopig nog niet klaar en afgehandeld.

Positieve ontwikkelingen rond zijn verjaardag

Nog niet zo lang geleden was het de verjaardag van Nouri. Op die dag was er dan ook veel aandacht voor het voormalig toptalent. Veel mensen, zowel uit de voetbalwereld als fans, dachten aan de speler en lieten dat merken aan de familie. De familie was hier dan ook erg blij mee. Bovendien zijn er verschillende spelers van verschillende clubs die Nouri nog kennen van toen hij zelf nog voetbalde, die zijn rugnummer 34 hebben gekozen als eerbetoon. De familie werd hier dan ook wel heel blij van en ziet dit als een enorme steun. De speler blijft zo voortleven.

About Author /

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search