Hoe staat het er nu voor met Michael Schumacher?

Michael Schumacher was ooit onverslaanbaar in de Formule 1. Veel van zijn records staan na vele jaren nog altijd in de boeken. Na zijn loopbaan als racecoureur nam zijn leven echter een dramatische wending. Door een ski-ongeluk kwam hij in een coma terecht. Dit was in december 2013. Sindsdien houden fans en volgers al vele jaren in de gaten hoe het nu precies met de Duitse held van weleer gaat. Daarom is het ook interessant om eens te kijken hoe het er nu eigenlijk op dit moment met hem voor staat.

De aanleiding van de situatie

De problemen zijn allemaal op 29 december 2013 begonnen. Toen was Schumacher met zijn veertienjarige zoon aan het skiën in de Franse Alpen. Omdat Schumacher de piste verliet om buiten de veilige zone te skiën, kwam hij in problemen terecht. Hij viel en raakte een rots. Gelukkig droeg hij wel een helm, waardoor hij niet op slag dood was. Aan de andere kant hield hij er wel serieuze schade aan zijn hoofd aan over. Waardoor hij dus ook sindsdien in coma ligt. Hij heeft ook al vele operaties moeten ondergaan, onder meer om bloed uit zijn hersenen te kunnen afvoeren.

Wel of niet uit coma?

In de afgelopen jaren is er vaak gespeculeerd over het ontwaken uit de coma door Schumacher. De eerste keer was al zes maanden na het ongeluk. Destijds geloofde de familie ook dat hij snel weer de oude zou zijn. Hij is weer bij bewust zijn gekomen en naar Laussane in Zwitserland verplaatst. In september 2014 is hij zelfs naar zijn eigen huis bij het Meer van Geneve verplaatst. Daar is hij sindsdien. Hoe ver hij nu daadwerkelijk bij bewust zijn is, is dus niet helemaal duidelijk. Wel is duidelijk dat hij al jaren thuis is.

Informatie van de familie

Heel af en toe sijpelt er wel enige informatie door over Schumacher. Zo werd in 2019, toen hij 50 werd, duidelijk dat hij nog altijd thuis aan het revalideren was. In een statement stelde de familie dat er goed voor hem gezorgd werd en dat er alles aan gedaan werd om hem zoveel als mogelijk op de been te helpen. Vrienden hebben al eens laten lekken dat hij verlamd is en in een rolstoel zit. Ook zou hij spraak- en geheugenproblemen hebben. Dit is echter speculatie, want dit is nooit volledig bevestigd.

Terugkijken op zijn leven

Dat Michael Schumacher nog altijd in leven is, is dus wel duidelijk. In welke staat hij in leven is, is echter niet bekend. Wel kan je kijken naar zijn beste jaren. Zo is er recentelijk een documentaire over zijn leven tot nu toe gemaakt. Daarvoor heeft Netflix de rechten gekocht. De streamingdienst zal de film dan ook binnenkort op de markt gaan brengen voor abonnees. Op die manier kan je dus in ieder geval wel zien waar hij allemaal toe in staat was toen hij in zijn beste vorm was. Dat is natuurlijk ook nog altijd leuk om te zien.

About Author /

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search