Trends op het gebied van kantoor ontwerp

Een baan op kantoor van 09.00 tot 17.00 uur ziet er tegenwoordig heel anders uit dan vroeger. De trends voor het ontwerpen van een werkplek blijven veranderen. Tegenwoordig kijken werknemers gelukkig ook vaker naar wat werknemers willen en proberen ze daarin tegemoet te komen. De laatste tijd wordt voor een werkplek vaker de nadruk gelegd op het verhogen van het welzijn en de productiviteit van werknemers. De opkomst van hybride werken heeft de manier van kantoorinrichting veranderd. Hoewel de werkplekken vaak bezet zijn, is dit een stuk minder nauwgezet dan voorheen.

Hybride werkplekken

Ooit werd een kantoorbaan standaard uitgevoerd in het kantoorgebouw van de werkgevers. Maar nu, met het hybride werkmodel dat we steeds vaker zien, willen werknemers en werkgevers dat de kantoortijd doelgerichter en productiever wordt. In deze tijd verwachten werknemers meer als ze op kantoor zijn; dingen waar ze thuis geen toegang toe hebben. Hybride werken vraagt om een kantoorruimte waar de werkervaring wordt verbeterd en goed kan worden samengewerkt. Een traditionele inrichting biedt plaats aan meer personeel dan een hybride werkplek. Omdat er niet zoveel werknemers tegelijkertijd meer aanwezig zijn, kunnen de kantoorruimtes kleiner worden. Het hybride werkmodel heeft invloed op het fysieke kantoor, omdat het ook meer een plek is voor sociale interactie. Meer kantoren hebben een pauzeruimte en flexibele kantoorruimtes met als doel het welzijn van medewerkers te ondersteunen.

Duurzaamheid: natuurlijk licht en een energiezuiniger kantoor

Bedrijven staan steeds vaker open voor duurzame initiatieven en zoeken naar manieren om het kantoor energiezuiniger en arbeidsvriendelijker te maken. Een duurzaam kantoor gaat verder dan een inrichting met recycling bakken. Werknemers verwachten steeds vaker van bedrijven dat ze hun ecologische voetafdruk verkleinen. Dus kiezen bedrijven vaker voor groene apparaten zoals energiezuinige waterkoelers en printers. Bedrijven kunnen ook een duurzame impact hebben door:

  • Materialen met een hoog gerecycled gehalte
  • led-verlichting
  • Een papiervrij beleid
  • Herbruikbare kopjes en borden

Veel bedrijven willen prioriteit geven aan de gezondheid en veiligheid van hun werknemers en houden rekening met hun wensen bij het kiezen van de projectinrichting.

Het flexibele kantoor

De realiteit en onze werkomgeving zijn sinds een aantal jaar drastisch veranderd, dus de verwachting is dat deze trends in kantoorontwerp nog meer aan populariteit zullen winnen. De grote verschuiving naar hybride werken houdt aan, en omdat meer en meer bedrijven zich aanpassen aan dit nieuwe model, zullen er steeds meer kantoren zijn die opnieuw worden vormgegeven. Met de hulp van een goed ontwerp kan het kantoor een plek worden waar men zich fijn voelt en die de focus vergroot. Het hybride werken ondersteunt de balans tussen werk en privé. Het ideale kantoor zal voor iedereen anders zijn, de behoeften van de mensen die er werken zijn vaak in grote lijnen hetzelfde. Er is vraag naar een flexibele kantoorruimte die je biedt wat je thuis misschien niet hebt: een unieke omgeving om je te concentreren en samen te werken.

About Author /

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search