Hoe rijk is Thierry Baudet?

Thierry Baudet is tegenwoordig veel op de voorgrond in de media. Met zijn politieke beweging is hij er in korte tijd in geslaagd om een grote rol in Nederland te spelen. Het is daarom zeker ook interessant om eens wat meer over de achtergronden van Baudet te weten te komen. Zo is hij niet alleen in de politiek actief. Hij is ook enige tijd in de media actief geweest, voornamelijk als columnist en met opiniestukken. Hoeveel heft hij in de tussentijd eigenlijk verdiend aan dit alles? Hoe rijk is de voorman van FvD eigenlijk?

Verdiensten als politicus

Het is goed om eerst eens naar zijn inkomsten als politicus te kijken. Daar krijgt hij immers een gewoon loon. Het bedrag ligt op €110.540,- per jaar. Net geen tienduizend euro per maand wordt er op zijn rekening bijgeschreven, wat dus op bijna 500 euro per dag neerkomt. Dat is bovendien niet het enige. Er zijn nog andere zaken zoals een schadeloosstelling van €7813,14 per maand, dat is dus ook al snel zo’n €109.000,- per jaar. Ook een vakantiebonus van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3% worden bijgeschreven. Als fractievoorzitter zitten er dan nog wat extra procenten in voor Baudet.

Goed verdienen dankzij schadeloosstelling

Wanneer je alles bij elkaar optelt, dan kan je stellen dat de schadeloosstelling ervoor zorgt dat Thierry Baudet goed kan verdienen. Zeker ook omdat er zoveel bonussen en extra vergoedingen bij komen kijken. Vooral de 0,3% die een fractievoorzitter krijgt voor elk kamerlid valt natuurlijk op. Sinds de laatste verkiezingen is de vergoeding voor Baudet daardoor ook ineens flink omhooggegaan omdat zijn partij een flink stuk gegroeid is in de tweede kamer. We kunnen dus stellen dat het voor de voorman van de partij op dit moment wel goed zit met de verdiensten.

Andere bezittingen van Baudet

Het is goed om naar het totale vermogen te kijken en dus ook eens te zien wat Thierry Baudet eigenlijk verder nog allemaal bezit. Zo kan je kijken naar zijn woning. Hij woont namelijk in een Amsterdams grachtenpand. Dit is weliswaar klein als je kijkt naar de oppervlakte. Het is echter wel groot als je kijkt naar de waarde. Dit is immers nu eenmaal hoe dat gaat met Amsterdamse grachtenpanden, die zijn zeer gewild en dus allemaal ook veel waard. Bovendien staat er ook een dure vleugel en heeft Baudet een flinke boekencollectie in huis staan.

En hoe nu verder?

Hoe het in de toekomst zal gaan met het vermogen van Baudet hangt van veel zaken af. Voorlopig lijkt hij nog wel in de politiek zijn rol te blijven spelen. Of zijn partij op de lange termijn ook even groot blijft, is natuurlijk de vraag. Zeker nu verschillende prominente leden zoals Theo Hiddema, Joost Eerdmans en Wybren van Haga stuk voor stuk vertrokken zijn. Dat neemt niet weg dat hij voorlopig nog kan leven van de schadeloosstelling die beschikbaar wordt gesteld. Mocht hij ooit iets anders gaan doen, dan zal hij flink moeten werken om die verdiensten te kunnen blijven evenaren.

About Author /

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search