Mag je zwart geld verdienen?

Zwart geld is eigenlijk niet toegestaan. Tenminste, dat is wat je altijd geleerd hebt. Het is echter de vraag of dit wel helemaal klopt. Wanneer je met at zwart geld te maken hebt, dan wil je daar natuurlijk wel ook wat meer over weten. Mag je bijvoorbeeld helemaal geen zwart geld aannemen als beloning? Of zijn er schemergebieden tussen wat wel mag en wat niet mag? Om je daar wat meer inzicht in te geven, ben je hier op de goede plek. Hier kan je precies ontdekken wat er allemaal wel en niet mogelijk is volgens de Nederlandse wet.

Waarom zwart geld verdienen?

Het is wel belangrijk om eerst te kijken naar de vorm waarin je zwart geld verdient. Vaak gaat het om zoiets onschuldigs als een bijbaantje. Denk aan iemand die schoonmaakt bij een oude buurvrouw die dat zelf niet meer kan. Of denk aan jonge meiden die oppassen bij gezinnen in de buurt als de ouders een avondje op stap gaan. Vaak wordt dit dan contant van persoon tot persoon uitbetaald. Omdat er geen belasting bij komt kijken, wordt dit dan zwart geld genoemd. Er zijn echter ook hele andere vormen van zwart geld verdienen te noemen.

De keerzijde van zwart verdienen

Er zit natuurlijk wel en keerzijde aan zwart geld. Ook wanneer het kleine beetjes per keer zijn, kan het uiteindelijk best een groot bedrag worden. Uiteindelijk zal de belastingdienst een keer bij je komen aankloppen. Je kunt dus eigenlijk gewoon beter het zekere voor het onzekere nemen en gewoon op een legale manier je geld verdienen. Dat betekent dus dat je al je verdiensten opgeeft aan de belastingdienst en gewoon betaalt wat je schuldig bent. Zo is alles helemaal wit en hoef je je geen zorgen te maken. Dit maakt het eigenlijk ook wel zo makkelijk.

Wat mag er dan precies?

Het is eigenlijk heel simpel. Er is een klein bedrag, minder dan €10.000,-, dat je mag verdienen zonder dat er loonbelasting over hoeft te worden afgedragen. Wanneer je daar binnen blijft, dan kan je er zeker van zijn dat er geen probleem is. Zeker niet wanneer je dit gewoon via een boekhouder laat lopen. Je geeft het wel op, maar betaalt dan geen belasting. Of je dit echt zwart geld moet noemen, is dus eigenlijk maar de vraag. Let wel op, dat staat niet los van al je verdiensten. Het is niet zo dat je een bedrag belastingvrij mag aftrekken.

Laat alles goed verzorgen

Je kunt beter gewoon voor zekerheid kiezen. Laat dus alles gewoon goed afhandelen door een professional. Je neemt dus een boekhouder in de arm die je helpt je financiële situatie in kaart te brengen. Vooral ook omdat alles per persoon flink kan verschillen. Wanneer je dit in handen geeft van iemand met kennis van zaken, dan kan je er zeker van zijn dat de beste opties voor jou worden gevonden. Zo kan je dus zonder zorgen verdienen en zorg je ook nog eens dat je niet te veel hoeft te betalen.

About Author /

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search